Kahvaltı, matematik notunu yükseltiyor

Kahvaltı, matematik notunu yükseltiyor

Çocukların sağlıksız beslenmesi ve hareketsizlikten kaynaklanan obezitenin artması, aileleri çocuklarının beslenmesi ile ilgili daha dikkatli olmaya yöneltiyor.

Okul çağındaki çocukların düzenli kahvaltı yapması, derslerdeki başarılarının artmasını sağlıyor. Beslenme uzmanı ve diyetisyen Banu Topalakçı, “Kahvaltı yapılmadığı takdirde, çocuklarda dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma olmaktadır. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, kahvaltı yapan çocukların yapmayanlara oranla her zaman matematik sınavlarında daha yüksek not aldığını gösteriyor. Düzenli kahvaltı yapan çocuklar, obeziteye de yakalanmıyor.” dedi. Öğrenciler için en önemli öğünün kahvaltı olduğunu belirten Topalakçı, “Bütün gece süren açlıktan sonra, vücudumuz ve beynimiz güne başlamak için enerjiye gereksinim duymaktadır.” diye konuştu.

Kahvaltıyı atlayan çocukların ilerleyen saatlerde daha yorgun, sinirli ve sabırsız olduğunu kaydeden uzman, “Bunlar da okulda problem yaşamalarına sebep olur. Sabah kahvaltısını düzenli yapan çocuklar ise bunun tersine, okulda daha enerjik, sinirli davranışlardan daha uzak ve uyumlu bir halde olurlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.