İftar sofrasından marul ve brokoli salatasını eksik etmeyin

İftar sofrasından marul ve brokoli salatasını eksik etmeyin

Ramazan’da hem doğru beslenme hem de hazımsızlığı önlemek için sofraların olmazsa olmazıdır salatalar.

Özellikle marul ve brokoli salatasının sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, bu iki salatanın faydalarının ise saymakla bitmediğini söylüyor.

Meydan gazetesinin haberine göre Enç, marul ve brokoli salatasının faydalarını şöyle sıralıyor: “Kemik erimesi ve romatizmaya iyi gelir. Anne sütünü arttırır. Marulun suyu cilt besleyici özelliğe sahiptir. Sivilce ve akne oluşumunu engeller. İştah açıcı özelliğiyle zayıf insanlar tarafından tüketilmesi uygundur. Ayrıca çok iyi bir idrar söktürücü olan marul, kabızlığı giderir ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Balgam sökücü etkisi de mevcuttur. Etin yanında mutlaka brokoli tüketilmeli. İçeriğindeki beta karoten kansere neden olabilecek zararları önler.”

Enç, ana yemeğe eşlik etmeyen salatalar içinse doyurucu olması açısından şu öneride bulunuyor: “Üzerine ızgara tavuk ya da et parçaları ekleyebilirsiniz. Bu sayede salatanız hem lezzetli hem de doyurucu olur. Ayrıca salatayla birlikte protein de almış olursunuz. Bu sayede zayıflarken bile kaslarınızı proteinle beslemiş olursunuz.”

HAZIRLANIŞI: Marul salatasına mutlaka domates, salatalık, maydanoz, kırmızı ve yeşilbiber ekleyin. Limon ya da sirke suyuyla tatlandırabilir, iki yemek kaşığı da sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Üzerine üç, dört küp yağsız peynir, yanında da tam buğday ekmeği tüketilebilirsiniz. Brokoli salatasına ise 5-6 adet haşlanmış brokoliyle birlikte kırmızı soğan, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Bu salatanın yanında da kepek ekmeği yiyebilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.