Hemoroid tedavisinde lazerle acısız ameliyat

Hemoroid tedavisinde lazerle acısız ameliyat

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Prof.Dr. Hedef Özgün, kentte ilk kez lazer yöntemiyle fistül ve hemoroid ameliyatları yapılmaya başlandığını söyledi. Şimdiye kadar 8 hastayı bu şekilde tedavi ettiğini belirten Özgün, operasyonun kanamasız ve ağrısız bir yöntem olduğunu belirtti.

Halk arasında ‘Basur’ olarak bilinen hemoroid ile fistül hastalıklarının çözümü için artık Aydın’da lazerli yöntem uygulanmaya başlandı. ADÜ Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Prof.Dr. Hedef Özgün, şu ana kadar 8 hastayı bu yöntemle tedavi etti.

KOLAY VE ACISIZ   

Bu yöntemin avantajlarını anlatan Prof.Dr. Özgün, lazer yöntemiyle hemoroid ameliyatlarının klasik ameliyatlara göre daha basit ve ağrısız olduğunu söyledi. Prof.Dr. Hedef Özgün, “Hemoroidlerde damarın içine girilerek bölge yakılmaya başlanıyor. Böylece hemoroid memeleri küçülüp ufalıyor ve iyileşme sağlanıyor. Lazerin en güzel tarafı kolay ve acısız olmasıdır. Lazer uçlarını her hasta için ayrı getirtiyoruz. Uçların ömrü yaklaşık 4-5 saat sürüyor. 4-5 saat içinde birkaç hastaya uygulayabiliyoruz. Herhangi bir sterilizasyon problemi olmuyor” dedi

KORKU ORTADAN KALKTI

Klasik ameliyatlarda iyileşme süresinin geç ve ağrılı olduğunu söyleyen Prof.Dr. Özgün, “Hasta bu yüzden ameliyattan korkuyor. Çünkü dikiş koyduğunuzda dikiş eriyinceye kadar her tuvalete çıktığınızda acı veriyor. Hastaların korkmasının sebebi çevrelerinde gördükleri acı çeken, iyileşme evresi uzun süren insanlardan kaynaklanıyor. Artık lazerli ameliyat sayesinde bu korkular ortadan kalktı” diye konuştu. Hastaların 4-6 saat içerisinde taburcu edildiğini ve iki gün sonra işlerine dönebildiğini söyleyen Özgün, hastaların geri dönüşlerinin olumlu olduğunu belirtti.

AŞIRI ACI VE BAHARATTAN UZAK DURUN

Kabızlığı önleyici tedbirler alınması ve bol su tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof.Dr. Özgün, “Posalı gıdalarla beslenilmesi ve lifli gıdalar tüketilmesi öneriliyor. Acı, baharat, yağlı, kızartmalı yiyeceklerinden ve alkolden uzak durulması gerekiyor. Bunlar buradaki kanlanmayı kan akımını olumsuz etkiler” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.