Gözleriniz uyurken tedavi olacak!

Gözleriniz uyurken tedavi olacak!

“Ortokeratoloji” yani “uyku lensi” olarak adlandırılan korneayı şekillendirici lensler, gözlerinizi uyurken tedavi ediyor. Sadece geceleri uyurken göze takılan lensler uyandıktan sonra ise çıkarılıyor. Bu metot uygulanmaya başladıktan sonra gözlük ve kontakt lense gün içinde ihtiyaç duyulmuyor, hastaların yaşam kalitesi ve konforu artıyor.

Bayındır İçerenköy Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Ocak, “Miyopi ve Miyop Astigmat tedavisinde; gözlük, kontakt lens ve Excimer lazer tedavilerine alternatif bir metod olan Ortokeratoloji sayesinde hastalar gün içerisinde lens kullanmak durumunda kalmıyor; açık alanlarda, kuru ve tozlu ortamlarda bulunmak, havuza ve denize girmek kâbus olmaktan çıkıyor” dedi.

Astigmat ve miyopun tedavi edilmesi veya en aza indirilmesi için özel olarak tasarlanmış lenslerle, kornea denilen gözün şeffaf ön tabakasının şekillendirilmesi işlemi olan Ortokeratoloji, son 10 yılda yenilenen kontakt lens teknolojisi ile birlikte tüm dünyada uygulanıyor.

Göz kızarıklığı ile kuruluk yüzünden lens takamayan hastalar için son derece ideal olan bu yöntem, özellikle profesyonel veya amatör sporcular, endüstri çalışanları, zorlu şartlarda çalışan asker, polis ve itfaiye mensupları, kuru ve tozlu ortamlarda bulunan hastalar tarafından tercih ediliyor.

Ortokeratoloji, yani uyku lensi olarak adlandırılan korneayı şekillendirici lensler sadece geceleri uyurken göze takılıyor ve uyandıktan sonra gözden çıkartılıyor. Lensler gece uykuya yatarken uygulandığı için enfeksiyon riski bulunmuyor. Bu metod uygulanmaya başladıktan sonra gözlük ve kontakt lense gün içinde ihtiyaç duyulmuyor. -5,00 Dioptri Miyopi ve -1,50 Dioptri kurala uygun Miyop Astigmata kadar olan numaralar bu lenslerle sıfıra kadar indirgenebiliyor. Ortokeratoloji lensleri ayrıca, Miyopi’nin ilerleme hızını da önemli ölçüde yavaşlatıyor.

Op. Dr. Cüneyt Ocak, Ortokeratoloji tedavisinde hiçbir ağrı hissedilmediğini ve lazer cerrahisinin gerektirdiği steroid ve antibiyotik gibi damlaların kullanılmasına ihtiyaç duyulmadığına dikkat çekiyor. Excimer lazer sonrası iz belli olurken Ortokeratoloji lensi uygulanan hastalarda hiçbir şekilde iz kalmadığını belirten Ocak, “Lazer cerrahisi 20 yaşın üstündeki kişilere uygulanırken ortokeratoloji 7 yaşından büyük çocuklar dahil her yaştan kişiye göz yapısı uygunsa uygulanabiliyor. Ortokeratoloji uygulandıktan sonra Miyopi’nin artması durumunda lens kolaylıla değiştirilebiliyor. Excimer lazer sonrasında ise numaranın artması durumunda tekrar ameliyat olmak gerekiyor. Ortokeratoloji göz numarası büyürken bile uygulanabilirken, lazer cerrahisinde ancak numara sabitlenince uygulama yapılabiliyor” diyerek Ortokeratoloji tedavisinin lazer cerrahisine kıyasla avantajlarını vurguluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.