Evde 9000 mikrop çeşidiyle yaşıyoruz

Evde 9000 mikrop çeşidiyle yaşıyoruz

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre evlerimizde biriken toz, ortalama 9000 farklı mikrop türü barındırıyor.

Colorado Üniversitesi’nin ABD genelinde 1200 evde yaptığı incelemeler sonunda, bakteri ve mantar oluşumu evin konumu, evde yaşayan bireyler ve evde evcil hayvan beslenip beslenmediğine göre de değişiklik gösteriyor.

Araştırmayı yürüten çevrebilim ve evrimsel biyoloji uzmanı Doçent Doktor Noah Fierer, “Bizim burada soruşturduğumuz gerçekten basit bir doğa tarihi araştırması. Mikropların evlerimizde yaşadığını uzun bir zamandır biliyorduk. Bizim şimdi yaptığımız, alana göre nasıl değişiklik gösterdiklerini anlama amaçlı modası geçmiş bir bilim” dedi.

Evin dışından geliyor

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Dr Fierer, “Evlerde gördüğümüz mantarın çoğu evin dışından geliyor” diyor ve ekliyor: “Kıyafetlerimiz veya açık pencere ve kapılardan giriyorlar. Dolayısıyla evimizde ne tür mantarların olduğunun en iyi göstergesi, evin konumu.”

Araştırmacılar, her bir hanede ortalama 7000 farklı tür bakteri keşfetti. Dr. Fierer  şöyle konuşuyor:

“İnsanlar evlerindeki mikroplardan endişe duymamalı. Her tarafımızdalar, derimizde, evimizin her bir köşesinde ve bunların çoğu tamamen zararsız. Mikroplarla çevrili olmamız hayatın bir gerçeği.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.