Ebola tedavisinde umutlandıran gelişme, Amerikalı hasta taburcu oldu

Ebola tedavisinde umutlandıran gelişme, Amerikalı hasta taburcu oldu

Liberya’da Ebola virüsü kaptıktan sonra ABD’ye getirilerek tedavi altına alınan Dr. Kent Brantly ve asistanı taburcu edildi. Brantly ve asistanının henüz test aşamasında bir ilacı kullandıktan sonra iyileşmesi, hastalığın tedavisi konusundaki umutları artırdı. Yetkililerse ilacın hastaların tedavisine olan katkısına dair hanüz resmi bir açıklama yapmadı.

Hastaların tedavi gördüğü Emory Hastanesi Ensfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Direktörü Dr. Bruse Ribner düzenlediği basın toplantısında, “Titiz bir tedavi süreci ve testlerin ardından her iki hastanında iyileştiğini tespit ettik. İki hasta da bu hastalığın yayılması konusunda bir endişe taşımadan ailelerine ve toplum hayatına geri dönebilir.” dedi.

Basın toplantısında söz alan Kent Brantly ise duygularını, “Bugün mucizevi bir gün. Sağlıklı ve hayatta olduğum ve ailemle tekrar bir araya gelebildiğim için çok mutluyum.” sözleriyle ifade etti.

Amerikalı doktor Kent Brantly ve asistanı Nancy Writebol, haziran ayında Ebola virüsüne yakalanan hastalara yardım etmek üzere Liberya’ya gitmiş ancak burada virüsü kaptıktan sonra tedavi edilmek üzere Georgia eyaletinde bulunan Emory hastanesine getirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.