Çocuğunuza internetten ayakkabı alırken ayak sağlığını bozmayın!

Çocuğunuza internetten ayakkabı alırken ayak sağlığını bozmayın!

Özellikle anne ve bebek ürünlerinin internet üzerinden satın alınması ciddi riskleri de beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar, bebek ve çocuk ayakkabılarında yapılacak yanlış bir tercihin uzun süreli ortopedik sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Sanal ortamda yapılan alışverişi kimileri uygun fiyatı için, kimileri de daha bol ve çeşitli ürünü karşılaştırma gibi avantajlarla tercih edebiliyor. Toker Bebe bünyesinde faaliyet gösteren Steppo Ayakkabı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Toker, işin ucunda bebek ve çocuk sağlığı olduğunda ebeveynlerin daha hassas davranması gerektiğine dikkati çekti.

İnternetten yapılan alışverişlerin herkes için büyük kolaylık olduğunu ancak işin sağlık boyutunun genellikle geri planda kaldığını belirten Toker, “Günümüzde yetişkin bir bireyin sanal ortamdan kendisi için alışveriş yapması çok kolay. Ancak konu bebek ve çocuk olunca her beğendiğinizi sepete atmanız hiç karşılaşmak istemeyeceğiniz sonuçları da beraberinde getirebiliyor” dedi.

“SANAL ORTAM MERDİVEN ALTI MAĞAZA KAYNIYOR!”

İnternet ortamında mağazaların sattıkları ürünlerde güvenilirlik konusunun en önemli sıkıntılardan biri olduğunu dile getiren Melih Toker, şöyle devam etti: “Neredeyse internet kullanmayı bilen herkesin sanal mağaza açtığı dönemlerdeyiz. Bu da milyonlarca denetlenemeyen ürün anlamına geliyor. Sanal ortamın adeta merdiven altı mağaza kaynadığı bu dönemde anne ve babalara kalitesinden emin olmadıkları markalar dışında e-alışverişten mümkün olduğunca uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Bu gibi yerlerden alınacak yanlış bir ürün çocuğun ayak yapısını bozarak çok ciddi ortopedik sorunlara sebep olabilir. Başlarda kendini belli etmeyen sıkıntılar, çocuğun ileriki yaşlarında ortaya çıkabilir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.