Çiğ yumurta tüketmeyin!

Çiğ yumurta tüketmeyin!

’10 Ekim Dünya Yumurta Günü’ nedeniyle açıklama yapan GMO Şube Başkanı Şehmus Alparslan, yumurtanın birçok besin öğesini bir arada barındıran en önemli gıdalardan olduğunu anlattı. Yumurtanın insanlık tarihi boyunca tüketildiğini ve bereketin sembolü olarak bilindiğini belirten Alparslan, “İçeriğindeki protein ve yağın yanı sıra esansiyel aminoasitler bakımından zengin olup, kalorisi düşük bir besindir. Yumurta, ayrıca vitamin fosfor ve demir kaynağıdır” dedi.

‘BUZDOLABINDA YIKAMADAN SAKLAYIN’

Protein alımı açısından özellikle çocukların, hamilelerin ve sporcuların her gün, yetişkinlerin ve yaşlıların ise haftada en az 2- 3 kez yumurta tüketmesini öneren Alparslan, şunları kaydetti:

* Yumurta satın alırken tazeliğini anlamak oldukça güç olduğundan saklama şartlarına dikkat edilmelidir.

* Uygun saklama sıcaklığı olan 5 ile 12 derece arasında muhafaza edilmediği takdirde kolayca bozulabileceği unutulmamalıdır.

* Çatlak ve kırık yumurtalar satın alınmamalıdır.

* Ev şartlarında yumurta buzdolabında, orijinal karton kutusu içerisinde ve doğal koruyucu tabakasını kaybetmemesi için yıkanmadan saklanmalıdır.

* Yumurta pişirildikten sonra tüketilmelidir.

* Çiğ yumurtanın sindirimi güç, zararlı mikroorganizma bulaştırma riski daha yüksektir. Bu nedenle çiğ yumurta tüketiminden kaçınılmalı.

* Yumurta içeren ve yumurta açısından zengin yiyecekler, hazırlanma sürelerinin haricinde 2 saatten fazla buzdolabının dışında tutulmamalıdır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.