California’da Ebola şüphesi

California’da Ebola şüphesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Ebola vakası daha ortaya çıktı. California Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre Sacramento’da hastalık şüphesi taşıyan bir kişi doktorlar tarafından inceleme altında alındı.

Kaiser Permanente Güney Sacramento Tıp Merkezi direktörü Dr. Stephen M. Parodi ismi açıklanmayan hastanın ‘düşük risk’ grubunda olduğunu söyledi. Parodi, kesin olarak bir virüs belirtisine rastlanmayan hastanın son dönemde Batı Afrika’ya bir seyahat gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair bilgi vermedi.   

Haziran ayında Amerikalı bir doktor ve asistanı Liberya’da Ebola hastalarını tedavi ederken virüs kapmıştı. İki hasta şu an Atlanta Emory Hastanesi’nde tedavi görüyor. Hastalığın yayılmaması için Amerika’daki dört büyük hastaneden biri olan Emory Hastanesi hastaları karantina altında tutuyor.

Ebola vürüsü hava ya da su aracılığıyla bulaşması mümkün olmayan bir virüs. Hastalık kanla ya da vücüt sıvılarıyla bulaşıyor. Hastalığın henüz bulunmuş bir tedavisi yok. Hastalığın belirtileri güçsüzlük, kusma, kas ağrısı ve bazen iç-dış kanama.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.