Burun tıkanıklığı, baş ağrısı nedeni olabilir

Burun tıkanıklığı, baş ağrısı nedeni olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Bekir Sivri, burun tıkanıklığının baş ağrılarına ve sabahları yorgun, bitkin uyanmaya sebep olduğunu söyledi. Sivri, burundaki nefes almayı zorlaştıran problemin ameliyatla giderilebileceğini belirtti.

Bekir Sivri, burun tıkanıklığı ve tedavi yollarına ilişkin bilgi verdi. Burun tıkanıklığının çeşitli sebepleri olabileceğini vurgulayan Sivri, “Burun tıkanıklığı olan kişilerde burundan yeterince nefes alamama, baş ağrısı, horlama ya da sabah yorgun bitkin uyanma, burun akıntısı, geniz akıntısı, gün içinde iş performansının düşmesi, kronik yorgunluk en sık karşılaştığımız şikayetlerdir.” dedi.

Rahatsızlığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veren Sivri, şunları söyledi: “Ülkemizde Anadolu coğrafyasında genetik ve coğrafi koşullardan dolayı yüz ile uyumlu olmayan büyük, eğri, kemerli, burun ucu düşük burunlarla sık olarak karşılaşmaktayız. Hemen hemen 10 kişiden 8 inde nefes almayı engelleyen burun tıkanıklığı yapan problemlere rastlamaktayız.

Deviasyon olarak bilinen burun kemik eğriliği ve konka hipertrofisi adını verdiğimiz burun etlerinin büyümesi ya da şişmesi burun tıkanıklığının en sık karşılaştığımız nedenidir. Gelişen teknoloji ve modern tıbbın bize sunduğu imkanlar sayesinde burun ameliyatları artık hastalarımız için çok daha konforlu ve korkulması gerekmeyen bir ameliyat haline gelmiştir.Burun ameliyatı konusunda tecrübe arttıkça sonuçlar daha başarılı olmakta ve bu ameliyata talepte gittikçe artmaktadır.”

Burun tıkanıklığı çeken çoğu hastanın ameliyattan korktuğu için ameliyat olmadığını ifade eden Bekir Sivri, “Eskiden burun içine büyük bez tamponlar koyularak, çekiç kullanılarak, kırılarak yapılan burun ameliyatlarını yeni teknikler sayesinde mikroaletler kullanarak kırmadan, kesi ve törpü yaparak, burun içine tampon koymadan yapıyoruz. Ameliyat sonrasında hemen hemen hiç ağrı olmazken, şişlik ve morlukta artık yeni teknikler sayesinde çok az olmakta ve hastamızı aynı gün taburcu edebilmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.