Bu mevsim sofranızda nar suyu olsun

Bu mevsim sofranızda nar suyu olsun

Bağışıklık sistemindeki güçsüzlük nedeniyle en fazla kış aylarında yakalanırız hastalıklara. Prof. Dr. Neriman İnanç, bu mevsimlerde bolca nar ve üzüm suyu içmeyi tavsiye ediyor.

Gribal hastalıklarda artış yaşandığını hatırlatan İnanç, “İçeriğindeki yararlı birçok biyoaktif bileşen sayesinde ‘en güçlü’ antioksidanlar arasında sayılan nar veya üzüm suyunu sofranızdan eksik etmeyin” diyor. Dolayısıyla kış ayları boyunca hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğini söyleyen İnanç, içeriğinde yer alan birçok yararlı biyoaktif bileşen sayesinde kırmızı meyvelerin çok güçlü antioksidan özelliği olduğunu belirterek küçük-büyük herkesin nar ve üzüm suyunu mutlaka tüketmesi gerektiğini vurguluyor.

Yarım bardak da olsa tüketin

Yapılan çalışmalar göre narın mucizevî bir meyve olduğunu belirten İnanç, 100 ml. yarım bardak nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını karşıladığını söylüyor. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğuna da işaret eden İnanç, “Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.