Bebeğe banyo yaptırmaktan korkmayın

Bebeğe banyo yaptırmaktan korkmayın

Yeni doğan bebeğe banyo yaptırmak anne-babayı her zaman tedirgin eder. Bu nedenle de büyüklerden yardım alınır. Eğer evde yardım alacağınız büyükleriniz yok ise bazı küçük detaylar ile banyo yaptırmak sizin için de kolay olabilir.

Meydan Gazetesi‘nde yer alan Satı Kılıçer’in haberine göre; Fatih Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirdöven yeni doğan bebeğe banyo yaptırmanın püf noktalarını şöyle sıralıyor:

* Yıkamaya başlamadan önce gereksinim duyabileceğiniz her şeyi elinizin altında hazır bulundurun ve banyo suyunun sıcaklığını 32,5 ile 37,5°c arasında olmasına dikkat edin. Mevsime, bebeğin ayına ve evin ısı durumuna göre gerekirse banyo yaptıracağınız odanın ısısını ek ısıtıcılarla uygun dereceye çıkarın.

* Küvet bel hizanızda olsun. Böylece hem bebeğe daha iyi hâkim olursunuz, hem de bel sağlığınızı korursunuz.

* Bebekler için özel üretilmiş 5.5 pH’lı veya nötr sabun ve gözleri yakmayan şampuan kullanın.  Ayrıca suyu, bebeğin yüzünden aşağı dökmemeye dikkat edin.

* Vücudunu yıkarken; bebeği kolunuzla omzu ve boynunu destekleyerek, bir elinizle koltuk altından diğer elinizle ya kalçalarından ya da bacaklarından kavrayın ve banyo küveti içindeki suya, önce ayak ve bacaklarını daldırarak yavaşça tüm vücudunu başı dışarıda kalacak şekilde sokun.

* Banyo sonrası tüm vücudunu ve cilt boğumlarını pamuklu havlu ile yumuşak hareketlerle kurulayın. Kulağını kurulamak için ise sadece dıştan havlu, tülbent veya bir parça pamuk kullanın. Kesinlikle kulak yoluna pamuklu çubuklar uygulamayın.

* Banyo sırasında bebeğin kulağına su kaçmasının hiçbir zararı yoktur. Hatta kulak salgılarının ıslanıp yumuşamasını ve daha rahat atılmasını sağlar, tıkaç oluşmasını engeller. Lütfen kulağına su kaçmasın diye kulaklarını tıkamaya çalışıp banyo işini zorlaştırmayın.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.