Bahar alerjisine karşı maskeli önlem

Bahar alerjisine karşı maskeli önlem

Bahar kapıda ve alerjisi olanlar, polenlerin vereceği rahatsızlığı düşünüyor. Zira bahar aylarında alerjik reaksiyon oluştuğunda hemen mukozada şişme, kızarıklık ve kaşıntı oluşuyor.

Buna bağlı burun tıkanıklığı, hapşırık ve nezle şikayetleri ortaya çıkıyor. Yine alerjik madde göze temas ederse gözde kızarıklık, sulanma ve kaşıntı oluyor.

Kulak, burun, boğaz hastalıkları uzmanı Dr. Muammer Karagöz, rüzgârlı havalarda Polenlerden korunmak için sokağa maskeyle çıkmayı öneriyor. Karagöz, bitkilerin çiçek açmaları ile birlikte polenlerin de havaya yayıldığını, özellikle rüzgârı havalarda Bahar alerjisi şikayetlerinin arttığını söylüyor.

Burun zarına yapışan polenlerin insanlarda alerji oluşturduğunu belirten Karagöz, “Alerjik yatkınlığı olan kişilerde bu maddelere karşı alerjik reaksiyon gelişir. Burun tıkanıklığı olanlarda ağız solunumu olması nedeniyle daha kolay bir şekilde akciğere kadar ulaşan alerjik maddeler öksürük, hırıltılı solunum, solunum sıkıntısı ve balgam çıkarmaya da neden olur.” diyor.

Uzm. Dr. Muammer Karagöz, alerjinin hapşırma nöbetleri, burun tıkanıklığı, burunda sürekli akıntı, gözlerde kaşıntı, sulanma, burunda, dudakta, damakta ve boğazda kaşıntı, öksürük, baş ağrısı, gözaltlarında morluk şeklinde gözlendiğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.