Alerjinizin nedeni parfüm ya da sabun olabilir!

Alerjinizin nedeni parfüm ya da sabun olabilir!

Parfümlerde doğru seçim yapılmadığı takdirde alerjen etki gösterebiliyor. Çünkü kozmetikler özellikle de parfümler, ‘alerjik kontakt dermatite’e en sık neden olan alerjen grubu içinde. Bu yüzden parfümlerin vücuda direkt temas etmemesi gerekiyor.

Meydan Gazetesi’nde yer alan habere göre; Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Aslı Günaydın, parfümlerin aynı zamanda sabun, diş macunu ve birçok kozmetik ürün içerisinde yer almasının da alerjiye neden olduğunu söylüyor.

‘Alerjik kontakt dermati’ ise genetik olarak yatkın bireylerde, çevresel faktörlerin tetiklediği bir egzama türü olarak çıkıyor. Kaşıntılı ve kızarıklı kabarıklıklar olarak gözlenirken, parfümün vücuda temasıyla birlikte diğer bölgelere de yayılabiliyor. Aslı Günaydın alerjen etkilere karşı alınacak önlemleri ise şöyle sıralıyor:

*  Parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünler direkt tene temas etmemeli ve kıyafetin dış yüzüne sıkılarak 5-10 dakika havalandırıldıktan sonra giyilmeli.

*  Evlerde mümkün olduğunca deterjan, temizlik ürünü kullanırken eldiven takılmalı.

*  Banyoda saçlar yıkanırken şampuanların vücutla teması önlenmeli.

*  Islak ve kolonyalı mendil kullanımından kaçınılmalı. Kozmetik ürünler alırken içeriği kontrol edilerek en az parfüm bulunan ürün alınmalı ve ürün alırken bir dermatologdan yardım alınmalı.

*  Duş jeli yerine doğal kalıp sabun kullanılmalı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.