ABD’de 17,1 milyon genç ruh hastası

ABD’de 17,1 milyon genç ruh hastası

ABD’de yapılan bir araştırmada çocuk ve ergen yaştaki 17,1 milyon gençte ruh hastalığı ortaya çıktı.

New York merkezli Child Mind Institute (CMI) kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre kronik ruh hastalığına sahip olanlarının yüzde 80’nin ilk olarak gençlik yıllarında bu rahatsızlığa maruz kaldığı belirtildi.

Ülke genelinde 12. sınıfa (K-12) giden 55 milyon öğrencinin okula başlamadan önce yapılan testlerinde ruh sağlığı hastalığı problem haline gelmeden erken teşhis edilebiliyor. Hastalığın teşhis ve tedavi edilmemesi durumunda öğrenciler okulu bırakıyor, bu durum istihdamı da olumsuz etkiliyor.

Child Mind Institute Başkanı Dr.Harold Koplewicz, ilk ve orta öğretimde ruh sağlığı bozukluğu yaşayan öğrencilerin tedavi edilmemesi halinde üniversitede daha büyük problemlerle karşılaşabileceğini belirtti.

Öğrenciler konusunda çalışmalar yapan Wisconsin Hope Lab’ın bilgilerine göre 2014-2015 eğitim-öğretim yılında  üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada öğrencilerin yüzde 49’unda en az bir defa ruh sağlığı problemi yaşadığı belirtildi.

ABD genelinde 2 yıllık üniversitelerin yüzde 13’ünde, 4 yıllık üniversitelerinin ise yüzde 56’sında Psikiyatrik Servis’i bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.