Ramazan’a girmeden bunları telefonunuza indirin

Ramazan’a girmeden bunları telefonunuza indirin

Gufranla tüllenen Ramazan ayına sayılı günler kala Müslümanlar, maddî ve manevî hazırlık yapıyor. Özellikle yoğun çalışan insanlar için akıllı telefon uygulamaları Ramazan’da mukabele okuma ya da tesbih çekme imkânı sunuyor. Birçoğu ücretsiz olan Kur’an, dua ve zikirmatik gibi uygulamalarla çalışma aralarında Ramazan’ı değerlendirebilirsiniz.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan için camilerde hazırlıklar sürerken bir yandan da ekranlardaki hazırlıklar devam ediyor. Bunun yanında akıllı telefon ve tablet dünyasındaki ‘Ramazan’ uygulamaları da özellikle gençlerin Ramazan’ını kolaylaştırıyor. Günün büyük bir kısmında elden düşürülmeyen akıllı telefonların salih amel açısından da değerlendirilmesini sağlayan bu uygulamalar, Ramazan-ı Şerif’te Müslümanların hizmetine sunuluyor. İnsanların günlük hayatta,  zamanı faydalı işlerle değerlendirmesi adına oluşturulan uygulamalar, akıllı telefon ve tablet kullanan Müslümanlar için oldukça kolaylık sağlıyor.  Uygulamalarda yer alan Kur’an-ı Kerim, Cevşen ve zikir  programları ile otobüste veya yolda yürürken dahi ibadet edebilme imkânı sunuyor.

Mağfiret ayı Ramazan’ın boş geçirilmemesi için birçok tavsiyede bulunuluyor. Hayatın hızlı akışında bu kutlu zaman dilimi akıp gidebiliyor. Hayatın bu hızına manevî anlamda ayak uydurabilmek için birçok akıllı telefon uygulaması hazırlanıyor. İnsanlar, bu uygulamalar sayesinde yolda yürürken, araç kullanırken takip edemediği mukabeleyi telefonundan dinleyebiliyor, günlük zikirlerini yürüyerek çekebiliyor. İftar ve sahur vakitlerinin de kolayca takip edilebildiği uygulamalar, akıllı telefon kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Dünya meşguliyetleri içinde ibadetlere vakit ayıramayan müminler, bu uygulamalarla manevî atmosfere kapı aralayabiliyor. Bu tarz uygulamaların bir diğer faydası ise okunulan ve öğrenilen bilgilerin başka Müslümanlarla da paylaşılarak diğerlerinin de istifadesine sunulabiliyor olması.
Cebinizi bu programlarla maneviyata açın
Kur’an-ı Kerim: Yolda, bankada, arabada veya herhangi bir günlük meşgalenin içinde müminlerin Kur’an-ı Kerim’e kolayca ulaşabilmesini sağlayan bir program. Uygulama mağazalarında birçok çeşidinin olduğu Kur’an-ı Kerim programları hem okuma fırsatı veriyor, hem de dinleme, takip etme ve mealine ulaşma imkânı sağlıyor.

Duvar Kâğıtları: Ramazan ayına has güzel sözlerin bulunduğu bir program. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda duvar kâğıdı olarak her zaman göz önünde olan kısımlarda Ramazan’a ait sözler ve resimler var. Sadece Android işlemcisi olan telefon ve tabletlerde kullanılabiliyor.

Define: isimli bu program, Müslümanlara birçok fırsat sunuyor. Programda zikir çekmede kullanılabilecek zikirmatik, her gün okumamızın faydalı olacağı dua ve zikirlerin bir kısmı ile kıble göstergesi gibi birçok faydalı uygulama mevcut.

Büyük Cevşen: Peygamber Efendimiz’in bir zırh gibi kullandığı Cevşen duası da akıllı telefon ve tablet bilgisayar uygulamaları arasında. Büyük Cevşen isimli programda hem Cevşen’i okuma hem dinleme hem de mealine ulaşma fırsatı sunuluyor.

Ramazan İlahileri: Ramazan ayında Müslümanların çokça ilgi gösterdiği bir diğer faaliyet ise ilahi dinlemek. Bu program müminlere hem Ramazan’a has ilahileri hem de diğer sevilen sanatçıların seslerinden ilahileri dinleme fırsatı sağlıyor.

Herkul: adlı bu uygulamada Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sesli ve yazılı sohbetlerine ulaşılabiliyor. Ayrıca uygulamada toplu hatim programına katılarak Kur’an-ı Kerim okuma imkânı da var. Bunların yanı sıra programda bulunan dua saati hatırlatmasıyla toplu dua etmeye teşvik ediliyor.

Hadis-i Şerifler: Peygamber Efendimiz’in sözlerinin bulunduğu 40 Hadis, Android işlemci destekli program, hadis-i şerifleri içeriyor. Her güne ayrı hadislerin yayınlandığı bu programda bir de bu hadisleri paylaşım fırsatı sağlayarak diğer Müslümanların da faydalanmasına olanak sağlıyor.

Ramazan davulu: Alarm olarak kullanılabilecek bu uygulama ise Ramazan ayının bir ritüeli olan davulu artık cebinize getiriyor. Uygulama 4 farklı davul sesini içeriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.