Peçete üzerine çizilen hayal Amerika çapında gerçek oluyor

Peçete üzerine çizilen hayal Amerika çapında gerçek oluyor

Alabamalı bir annenin geliştirdiği engelli market arabası fikri hayata geçiyor ve bütün Amerika’da büyük süpermarketlerde Mart ayından itibaren kullanılmaya başlayacak.

 “Caroline’s Cart” ismiyle üretilen engelli market arabası, yaşı büyük engelli çocukların ya da yaşlıların rahatlıkla oturup taşınabileceği bir araba.

Her markete gittiğinde, hem market arabasını hem de engelli kızının arabasını sürmekte zorlanan ve bir gün oturup önündeki peçeteye hayalindeki arabayı çizen 3 çocuk sahibi Drew Ann Long, “Uzun uğraşlar ve başvurular nihayet sonuç verdi. Yapılan denemeler sonucu hayalimdeki alışveriş arabasını Target süpermarketleri bütün mağazalarında kullanmaya karar verdi”dedi.

cart

Rett Sendromlu kızı Caroline’nın adıyla üretilen arabalar yürüyemeyen, yürümek istemeyen, kontrol edilmesi zor olan engelli çocukların da anneleriyle rahatlıkla alışveriş yapabilmesini sağlayacak.

Sosyal medyada kendi tasarladığı market arabasını destekleyen ve paylaşan binlerce kişiye teşekkür eden Long, bu arabanın sadece engelli çocuklar için değil yürümekte zorlanan yaşlılar ve hastalar içinde kurtarıcı olduğunu sözlerine ekledi.

“Caroline’s Cart” Amerikadan sonra, Norveç, Avusturalya,Yeni Zelanda ve Kanada da kullanılmaya başlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.