New York’ta acil durum ilan edildi

New York’ta acil durum ilan edildi

ABD’de genelinde yayılan grip salgınından dolayı New York’ta acil durum ilan edildi. New York Valisi Andrew Cuomo New York hastanelerine yapılan tedavi başvurularının rekor seviyeye yükselmesinden dolayı acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Özel bir genelge yayınlayan Vali Cuomo, eczacıların 18 yaşın altındakilere grip aşısı yapabileceği izninin verildiğini belirtti.  Geçen yıl gripten dolayı hastaneye başvuranların sayısı 4 bin 404 iken bu yılki grip sezonunda ise şuana kadar 19 bin 128 kişi hastanelerin kapısını çaldı. Gribe karşı en etkili yolun aşı olduğunu belirten yetkililer,çocukların ve yaşlı insanların daha dikkatli olması konusunda uyarıyor. Uzmanlar ise grip aşısının yüzde yüz yeterli olmadığını yetişkinlerde yüzde 60 ile 80 arasında etkili olduğunu ifade ediyor. Boston’da da etkili olan gripten dolayı geçtiğimiz hafta acil durum ilan edilmişti.

Ülkede son 10 yılın en ağır grip salgının yaşandığını belirten ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) direktörü Dr Anthony Fauci “Gripin Şubat ayında daha da etkili olması bekleniyor. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyoruz.”dedi.

Salgından dolayı New York’ta 2’si çocuk olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kayetti. ABD genelinde 47 eyalette etkili olan salgından dolayı şuana kadar 21 kişi hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.