New York’ta 40 ülkeden 75 kişi törenle Amerikan vatandaşı oldu

New York’ta 40 ülkeden 75 kişi törenle Amerikan vatandaşı oldu

New York’ta düzenlenen vatandaşlık yemin töreninde 75 kişi, sertifika alarak  Amerikan vatandaşı oldu. yemin toreni

New York’ta bulunan tarihi Federal Hall binasında  düzenlenen yemin törenine aralarında Türkiye’ninde bulunduğu 40 ülkeden 75 kişi katıldı. Amerikan Milli Marşı ile başlayan tören, göçmenlik bürosu yetkililerin konuşması ile devam etti. Göçmenlik ve Vatandaşlık Bölge Direktörü Andrea J. Quarantillo, her yıl düzenlenen törenlerle insanların Amerikan vatandaşı olmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Son defa yemin törenine direktör olarak katıldığını belirten Quarantillo, Amerikaya göçmen olarak gelenlerin, daha sonra vatandaş olmalarının hayatlarında büyük bir dönüm noktası olduğunu söyledi. New York Belediyesi Göçmenlik İlişkileri Müdürü Fatima A. Shama, kendisinin göçmen asıllı bir ailenin evladı olduğunu, Amerikan vatandaşı olmanın nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bildiğini anlattı.


ORAK0587Vatandaş olanlar arasında yer alan Mısır asıllı Fatima Atia, uzun yıllardır ABD’de yaşadığını ama vatandaş olmanın tadına yeni vardığını söyledi. New York’un Bronx ilçesinde yaşayan Atia “Bugun artık bir Amerikalı olarak hissediyorum kendimi. Önceden kendimi bir misafir olarak görüyordum. Artık kendi evimde yaşıyor gibiyim. Çok farklı ve güzel bir duygu.” şeklinde konuştu.


ABD’de her yıl ortalama 680 bin kişi vatandaş oluyor. Son 1o yılda yaklaşık 6.6 milyon insan ABD vatandaşlığına adım attı. 2012 yılında ise 763 bin 681 kişi vatandaş oldu. Vatanadaş olanların yüzde 73’nün New York, Texas, New Jersey, Illinois, Massachusetts, Georgia, Washington ve Pennsylvania eyaletlerinde ikamet ettiği ifade edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.