Kimse Yok Mu Derneği, Pakistanlı 500 yetimi sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği, Pakistanlı 500 yetimi sevindirdi

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 500 Pakistanlı yetimin yüzünü güldürdü. Derneğin, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 20 ülkeyle eş zamanlı olarak Pakistan’da düzenlediği “yetim sevindirme programına” İslamabad ve çevresindeki yetimhanelerde kalan çocuklar katıldı. 

 

İslamabad’daki Türk Okulu’nun kampüsünde düzenlenen programda, yetim ve engelli çocuklar ile sığınma evinde kalan kadınlar, yerel sanatçıların parodi ve kukla gösterileriyle eğlendi. 

 

Yetim çocuklara, ölçülerine göre önceden hazırlanan kıyafetler ile okul araç ve gereçleri dağıtılırken, 50 engelli çocuğa tekerlekli sandalye ve sığınma evinde kalan 10 kadına dikiş makinesi verildi. 

Programa, İslamabad valisi ve belediye başkanı, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği çalışanları ile Türk ve Pakistanlı davetliler katıldı. Program yetim çocuklara verilen toplu yemekle sona erdi. 

 

Keşmir depreminden sonra 2005 yılında Pakistan’da faaliyet göstermeye başlayan Kimse Yok Mu Derneği, Keşmir depremi ve 2010 yılındaki sel felaketlerinden sonra afet bölgelerinde, değeri 30 milyon doları aşan çadır kent, okul, su kuyusu, aş evleri ile 300 konuttan oluşan bir kasaba yaptırdı. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.