II. Dünya Savaşı Gazisi ABD’yi bir uçtan bir uca koşuyor

II. Dünya Savaşı Gazisi ABD’yi bir uçtan bir uca koşuyor

II. Dünya Savaşı gazilerinden olan Ernie Andrus, 90 yaşında olmasına rağmen Amerika’yı bir uçtan bir uca koşuyor.

Geçtiğimiz ekim ayında California eyaletinin San Diego şehrinden koşmaya başlayan Andrus, bugün Arizona eyaletinden New Mexico sınırına ulaşmayı başardı. 10 aydır koşusuna devam eden Andrus, 90 yaşında olduğunu ve en geç 94.cü yaş gününde ülkeyi bir uçtan uca geçerek tamamlamayı hedeflediğini söyledi. Haftada 3 gün koştuğunu facebook sayfasında dostları ve taraftarları ile paylaşan Andrus, 90 yaşında bacaklarının kendisine izin verdiği sürece koşabildiğini, yorulduğunda dinlendiğini ve otostop çekerek de karavanına geri döndüğünü söyledi. Yerel bir televizyon kanalına mülakat veren yaşlı Gazi şöyle konuştu; ‘‘Andrus yorulunca yardım isteyemiyecek kadar utangaç değil. Her dinlenmeden sonra tekrar koşmak da benim için zor değil. Otostop çekip karavanıma dönmekte zor olmuyor. Kim görse 90 yaşında bir insanın baş parmağı ile otostop çektiğini almadan geçip gidememezlik edemiyor. Biliyorsunuz işte.’’

Georgia eyaletinin Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan Brunswick yerleşkesinde koşusunu tamamlamayı hedeflediğini belirten Andrus, koşusunu mutlaka tamamlayacağını söyledi.

‘Forest Forest Cump’ filmini akıllara getiren 90’lık Andrus, parkurunu tamamlarsa ilk defa bu yaşta birisi ülkeyi baştan başa koşarak geçmiş olacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.