Havaifişek gösterisi için yerinizi erken kapın

Havaifişek gösterisi için yerinizi erken kapın

Amerika’nın kuruluş yıldönümü olan 4 Temmuz kutlamalarının en görkemlisi her yıl olduğu gibi bu sene de havafişek gösterisi olacak. Son 4 yıldır New York’un Doğu nehrinden Hudson nehrine taşınan havaifişek gösterisi bu sene yeni mekanında 5.cisi düzenlenecek.

Macy’s mağazalar zinciri tarafından organize edilen etkinlik 4 Temmuz akşamı yerel saat ile 09:40 pm de başlayacak. Yaklaşık 25 dakika sürecek olan gösteride bu yıl da 40 bin havaifişek atılacak.

EN İYİ NEREDEN İZLENİR?

4 Temmuz kutlamaları nedeniyle Hudson Nehri’nin New Jersey kıyılarında bulunan birçok park ve cadde o gün için kapatılacak. Havaifişek gösterisini izlemeye arzu eden veya planlayanlar için en iyi mekan Hoboken yerleşkesinde bulunan ‘waterfront’ isimli park. Manhattan manzaralı ve havaifişekleri atacak olan 5 geminin en iyi görülebilidği mekan olan Waterfront parkta yer bulabilmek için ise erken saatlerde gidilmesi tavsiye ediliyor.

Heryıl onbinlerce insanın akın ettiği gösteriyi izlemek için ikinci en güzel mekan ise Weehawken ile West New York üzerindeki Boulevard East tavsiye ediliyor. Havaifişek gösterisini izlemeye geleceklere hatırlatma, hem Hoboken hem Weehawken ile West New York’ta bazı sokak ve caddeler öğle saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılacak. Arzu edenler araçlarını ara sokaklara park edebilir. MHMT4881
POLİS SIFIR TOLERANS GÖSTERECEK VE ALKOL YASAK

4 Temmuz kutlamaları nedeniyle yaşanabilecek karışıklık, karmaşaya karşı polisde tedbirlerini alıyor. Hoboken, Weehawken ile West New York polis departmanı kutlamalar esnasında en ufacık bir aykırı harekete karşı sıfır tolerans göstereceğini duyurdu. Polis yetkilileri gösteriyi izleyecek olan kimselerden topluluğun huzurunu bozacak davranışlardan kaçınılmasını tavsiye etti.

Polis ayrıca gösterinin izlenebileceği alana alkol girişinin de yasak olduğunu duyurdu. Park ve cadde üzerinde kontrol noktaları kuracak olan polis, burada parka girişlerde arama yapacak.

Polis yalnızca park ve cadde üzerinde değil havaifişek gösterisinin izlenebielceği meskenlerin çatılarında parti yapılamasını da yasakladı. Yine balkonlarından gösteriyi izleyecek kimselerinde dikkatli olması yolunda uyarıda bulundu. Yine balkonda mangal yakmaya da izin olmadığı duyuruldu.

Kimsenin kendi başına havaifişek atmaya kalkmasını da yasaklayan polis, kendi balkonundan gösteriyi izleyeceklere sınırlı alkol kullanımına ancak izin verdi. Ancak polis, herhangi bir istenmeyen olayın yaşanması durumunda alkol kullanımına izin veren ev sahibinin sorumlu olacağını da hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.