Harvard’lı Preston, Adana Kebabı satacak

Harvard’lı Preston, Adana Kebabı satacak

Harvard Üniversitesi’nde öğrenim gören Güney Koreli öğrenci Preston So, stajını Türkiye’de faaliyet gösteren ”www.memlekettengelsin.com” satış sitesinde yapmaya karar verdi.


Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, haziran ayı içerisinde Türkiye’ye gelecek olan Preston So, bir buçuk ay boyunca ”www.memlekettengelsin.com”da staj yapacak ve Harvard’taki tecrübelerini Türkiye pazarı için kullanacak.


Harvard Üniversitesi’nde Filoloji okuyan Güney Koreli Preston So, Amerika’da yaşayan Türklerden ”memlekettengelsin.com” adlı yöresel gıda satışı yapan e-ticaret sitesini duyunca stajını Türkiye’de yapmaya karar verdi.

Preston So, ”memlekettengelsin.com”un aynı pakette Adana’dan kebabı, Gaziantep’ten baklavayı ve Kayseri’den pastırmayı buluşturan operasyonel süreçlerini inceleyecek ve IT tarafına destekte bulunacak.

Harvardlı Preston So, bu yenilikçi projede yer almak isteyen örneklerden sadece biri olarak dikkati çekiyor. Yeni projelerin oluşturulması ve desteklenmesi, ticari yatırımların önem kazanması Türkiye’ye tersine beyin göçü için Türk bilim adamlarına örnek olması bekleniyor.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK’ın Hedef Türkiye Çalıştayları’nı ABD’de düzenleyerek, 248 araştırmacının Türkiye’ye geri döndüğünü açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.