Enes Kanter, Thunder’da helal yemek furyasını başlattı

Enes Kanter, Thunder’da helal yemek furyasını başlattı

Wall Street Journal (WSJ), NBA’ın güçlü takımlarından Oklahoma City Thunder’da (OKC) oynayan Enes Kanter’in takım arkadaşlarına helal yemek alışkınlığı nasıl kazandırdığının hikayesini yazdı.

Takımda gösterdiği performansın yanı sıra arkadaşları ile iyi iletişim kuran bir sporcu olarak tanınan Kanter, son günlerde Türk mutfağı ile gündeme geliyor.

enes kanterTakımda önce Kanter ile başlayan helal yemek tercihi kısa sürede diğer oyuncuların da ilgisini çekmeye başlar. Steven Adam’ın Enes’in yemeğinden tatması ile başlayan helal furyasına Russell Westbrook ve Serge Ibaka da katıldı. Takımın en pahalı oyuncusu Kevin Durant ise zaman zaman Kanter’in yemeğine gözünü diksede bazı diet programları nedeniyle istediği her yemeği yiyemiyor. Ancak Durant, helal yemekle ilgili herşeyi biliyor.

OKC’deki performansı ile dikkat çeken Enes Kanter’in takıma geldiği ilk günden beri dini hassasiyetlerine (namaz ve helal yemek gibi) dikkat ettiğini belirten WSJ, helal yemek alışkanlığının takımın diğer oyuncularına nasıl sirayet ettiğini anlattı.

OKC’nin  helal yemek menüsüne sahip olduğunu kaydeden gazete, kulüp  mutfağındaki değişikliğin tek sebebini de Enes Kanter olarak gösterdi.

‘Oklahoma City Thunder’ın helal gençleri’ başlığıyla yayınlanan haberde Thunder oyuncularının maç sonrası kuzu ve tavuk kebap yediğini ve durumun diğer NBA takımlarından farklı olduğuna işaret etti.

Haberde, OKC’nin genç pivotu transfer ettiği ilk günden beri dini hassasiyetlerine dikkat ederek ona helal yemek ve namaz kılacak yer temin ettiği hatırlatıldı. Müslüman oyuncunun dini inançlarına ve ibadetlerine saygı gösteren takımın patronu Clay Bennett’in odasını Enes Kanter’e açmış durumda.

Yetenekli oyuncu bu odada ibadetlerini yerine getirirken, yemekleri de İslami şartlara uygun olarak özel hazırlanıyor. Hatta takım aşçısı Kanter’e yemek yaparken özel mutfak ekipmanları ile yemek pişiriyor.

Enes’in dini inanışları nedeniyle helal yemek istediğine dikkat çeken WSJ, “Takım, Kanter’in Oklahoma City’de hayvanların yetiştirilmesinde ve kesilmesinde helal yöntemlerin kullanılmasını garantiledi. Ayrıca takımın aşçısı da Kanter’e özel ayrı mutfak malzemeleri ile yemek pişiyor” dedi.

Enes’in helal yemek alışkınlığı kısa sürede diğer arkadaşlarına da sirayet ettiğini belirten Amerikan gazetesi, “Takımda helal yemek akımı Steven Adams’ın, Kanter’in yemeğini paylaşması ile başladı. Ondan sonra Kanter yemekleri iki porsiyon şeklinde sipariş vermeye başladı. Çünkü takım arkadaşları da onun yemeğinden almak istiyor. Haberde “OKC’de yeme alışkanlığını değiştiren Kevin Durant, Russell Westbrook yada başka bir oyuncu değil. Müslüman olan ve dinin gerektirdiği şekilde yeme alışkanlığını koruyan Enes Kanter” ifadelerine yer verdi.

enes kanter6Steven Adam ile başlayan furyanın Russell Westbrook ve Serge Ibaka’nın da katılımı ile bir anda genişlediğini yazan gazete, takım doktoru Donnie Strack’ın da görüşlerine de yer verdi. Strack “Enes’in yemek kültürü zamanla takım içerisinde bir partiye dönüştü. Herkes, Enes’in yemeğini çalmaya çalışıyor”dedi.

Zaman zaman Enes Kanter’in takım arkadaşlarına maklübe yemeği ikram etmesini de haberine yansıtan WSJ, takım yetkililerin oyuncuları yemeğe davet ettiği sırda, bazı oyuncuların Enes’in evde hazırladığı maklübe yemeğine gittiğine dikkat çekti.

Takımın ünlü oyuncularından Kevin Durant mutfakta yaşanan bütün bu gelişmeler üzerine “Ben 9 yıldır buradayım ve bir şeyler sipariş edince kendim ödemek zorundayım. Ama o (Kanter) geldiğinden beri kendine özel menüsü bile var” şeklinde arkadaşlarına takıldığı belirtildi.

WSJ, haberini helal yemek satan bir seyyar satıcının önünde duran Ibaka, Kanter, Westbrook, Durant ve Adam’ı resmeden bir karikatür ile duyurdu.

Kanter, geçtiğimiz günlerde Westbrook’u evine davet edip, maklübe ikram etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.