Dünya Satranç Şampiyonası’nda Türk takımının büyük başarısı

Dünya Satranç Şampiyonası’nda Türk takımının büyük başarısı

Romanya’nın Yaş (Iaşi) şehrinde düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda Türk takımı 2 altın 2 bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

34 farklı ülkeden toplam 570 sporcunun yarıştığı Şampiyonada 7-17 yaş arası kategorilerinde düzenlendi. Türkiye’den 22 sporcunun katıldığı yarışta 7 yaş grubundan Işık Can, ve 15 yaş kategorisinden yarışan Cemil Can Marandi altın madalya kazandı. 15 yaşta yarışan Batuhan Daştan ve 13 yaşta yarışan Volkan Sevgi ise bronz madalya elde etti. Şampiyonada ayrıca her kategorinin ilk altı derecesine de kupa verildi.

Türkiye Satranç Milli Takımlar Sorumlusu Yasin Emrah Yağız’ın verdiği bilgilere göre ‘Genel’ ve ‘kadın’ kategorileri ayrı olmak üzere yarışan her sporcu her gün bir maç olmak üzere toplam 9 maç oynadı. Eleme olmayan, lig usulü gerçekleşen müsabakalarda 9 maç sonunda yaş grubunda en yüksek puanı toplayan sporcular için derecelendirme yapıldı. Her sporcu, kazandığı ve “1” puan, beraberlikle biten her maçı için “½” puan kazanırken, kaybettiği maç için puan aldı. Ortalama 4 – 5 saat süren yarışlar sonunda Türk takımı toplam 4 madalya elde etmeyi başardı.

Türk Satranç takımı kafilesi maç sonrasında Yaş’ta Türkiyeli müteşebbisleri tarafından kurulan Spectrum Okulu’nu da ziyaret etti. Milli Takımlar Sorumlusu Türkiye Satranç Federasyonu Sorumlusu Yasin Emrah Yağız, Türk okulunda gördükleri misafirperverlikten çok etkilendiklerini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.