Dikkatsizlik ve ihmalden her yıl 2 bin 500 çocuk ölüyor

Dikkatsizlik ve ihmalden her yıl 2 bin 500 çocuk ölüyor

Ev içindeki dikkatsizlik ve ihmal, çocukları öldürüyor. Evde çocuk güvenliği üst seviyede tutulmuyor.

Çocuk Güvenliği uzmanı Cebenay, çocuk güvenliği konusunda ebeveynlerin yeteri kadar bilinç sahibi olmadığını ifade etti.

Türkiye’de her yıl 2 bin 500 çocuğun ev kazaları sonucu vefat ettiğini dile getiren Cebenay, evdeki yaşam alanlarının kaza risklerine karşı güvenli hale getirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Evde oyun oynadığı esnada üzerine TV devrilmesi sonucu her yıl onlarca çocuğun öldüğüne işaret eden çocuk güvenlik uzmanı, “Çocuklarının oyun ihtiyaçlarını karşılama, yaşam deneyimleri kazanma ve ruhsal gelişimlerini tamamlamada ebeveynlerin ihmalleri var. Ev ortamında çocuk güvenliği üst seviyeye çıkarılmalı. Ülkemizde her yıl 3 bine yakın çocuk ev kazası sonucu ölüyor, yine binlercesi yaralanıyor veya sakat kalıyor. Özellikle ev içinde duvara ya da konsola sabitlenmeyen televizyonların çocukların üzerine düşmesi sonucu vefat olayları yaşanıyor. Ülkemizde üzerine TV düşmesi sonucu ölen çocukların haberlerini sıkça yazılı veya görsel medyadan takip ediyoruz. Ebeveynler, uzman vasıtasıyla televizyonlarını duvara ya da konsola sabitlesin” dedi.

Çocukların ev içerisinde güvenli ve özgür bir ortamda büyüyebilmesi için ev kazalarına karşı ebeveynlerin eğitilmesinin gerekliliğine de vurgu yapan Cebenay, “Ailelerin en büyük korkusu ev kazalarıdır. Ev kazaları çocukların hareketlenmeye başladığı andan itibaren artış göstermeye başlar. Bunun için ev kazaları konusunda ebeveynlere yönelik medyada eğitici kamu spotlarına yer verilmeli. Unutulmamalı ki küçük bir tedbir çocuğumuzun hayatını kurtarır” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.