Çin’de Koronovirüsü’nden ölenlerin sayısı 1500’ü aştı,

Çin’de Koronovirüsü’nden ölenlerin sayısı 1500’ü aştı,

Çin’de koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla, yeni yıl tatilinin ardından başkent Pekin’e dönüş yapan herkesin 14 gün karantinada kalması emri verildi, karara uymayanların cezalandırılacakları bildirildi. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı 1500’ü, virüse yakalananların sayısı da 66 bini aştı.

Cuma günü resmi medya kanallarından duyrulan açıklamada, kişilerin evlerinde kendilerini karantina altına almaları veya bu amaçla belirlenmiş hastanelere gitmeleri istendi.

Bu önlemin, Çin yeni yılı kutlamaları nedeniyle farklı şehirlere gitmiş insanların geri döndüğü bir dönemde, 20 milyon nüfuslu başkentte virüs salgınını önlemek amacıyla alındığı belirtiliyor.

Ancak bu uygulamanın ne şekilde hayata geçirileceği, Pekin’de ikamet etmeyenleri veya yurt dışından gelenleri de kapsayıp kapsamayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

25 ocak’ta kutlanan Çin yeni yılı nedeniyle milyonlarca kişi farklı bölgelere seyahat etmiş, virüsün yayılmasına karşı tedbir olarak yeni yıl tatili uzatılmıştı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Cumartesi günü 143 kişinin daha eklenmesiyle ölenlerin sayısının 1523’e, 2641 yeni vaka teşhisi ile virüse yakalananların sayısının da 66 bin 492’ye ulaştığını kaydetti.