Çin’de 17 yaşında genç cinnet getirdi: 9 ölü, 4 yaralı

Çin’de 17 yaşında genç cinnet getirdi: 9 ölü, 4 yaralı

Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde 17 yaşındaki bir genç, kız arkadaşı ile yaşadığı tartışmanın ardından cinnet getirerek bıçakla dokuz kişiyi öldürürken, dört kişiyi de yaraladı.


Çin medyasında yer alan haberde, 1995 yılında Fushun şehrinin Xinfu ilçesinde dünyaya gelen Li soy isimli bir Çinli gencin (17) kız arkadaşı ile yaşadığı kavganın ardından cinnet getirdiği bildirildi. Haberlerde, cinnet getiren Li’nin öncelikle Yongling kasabasında yaşayan kız arkadaşının iki akrabasını bıçakladığı, öfkesini alamayarak dışarıdaki kalabalığa saldırdığı belirtildi. Yaşanan saldırı sonucu 9 kişi ölürken, 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Cinnet getiren genç Li, olay yerinde polis tarafından yakalanırken, yapılan araştırmalar sonunda Li’nin daha önce de bir binadan atlayarak intihar girişiminde bulunduğu dile getirildi. Çin medyasında olayla ilgili olarak başka ayrıntı verilmezken, Çinli yetkililer de henüz herhangi açıklama yapmadı.

Sosyologlar, son 30 yılda ekonomik manada güçlenen ve zengin ile yoksul arasında gelir dağılımının önemli ölçüde açıldığı Çin’de toplumsal şiddet olaylarının da giderek arttığına dikkat çekiliyor. Uzmanlar, son yıllarda giderek artan cinnet olaylarının, hükümetin ekonomik büyümeye odaklanmasının yanında sosyal değişimin getirdiği sorunların ihmal edilmesinden kaynaklandığını savunuyor.

Araştırmalar, Çin’de ruh sağlığı bozulanların sayısının hızla arttığına işaret ediyor. Bu durum, hayatın hızlanmasıyla birlikte stresin artması ve sosyal güvence sisteminin zayıflamasıyla ilişkilendiriliyor. Öte yandan, Çin’de bu tür saldırı ve şiddet olayların artması kaygı oluşturuyor. 2010 yılında öğrencilere yönelik bir dizi bıçaklı saldırılar sonucu 20 kişi ölmüş, 50’yi aşkın kişi de yaralanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.