Buzdolabını daha verimli nasıl kullanırız?

Buzdolabını daha verimli nasıl kullanırız?

İyi organize olmuş buzdolabında sebze ve meyveler daha uzun süre tazeliğini korur ve işinizi daha da kolaylaştırır. Market alışverişinden sonra ürünleri buzdolabına yerleştirmeden önce doğru şekilde nasıl yerleştirebilirim diye bir kaç dakika düşünmek ve ona göre organize etmek oldukça önemlidir.

Buzdolabını düzene koymak için işte size bazı ipuçları:

1. Orta katın ön tarafları yani göz hizanızın olduğu bölge buzdolabının en önemli yeridir ve buraya kalan yemeklerinizi, hemen bitmesi gerekenleri ya da bazı atıştırmalıkları bıraktığınız takdirde dolabı açtığınızda gözünüze hemen çarpacağından dolayı alıp tüketmeniz kolay olacaktır. Buzdolabının arka tarafı en soğuk alandır ve sütleri oraya koyduğunuz takdirde uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

2. Buzdolabına girmesi gerekmeyen malzemeleri dolaba koyarak yer israfı yapmayın. Örneğin, köy tavuklarının taze yumurtalarını dolaba koymanız gerekmez ama eğer marketten almışsanız dolapta durması gerekmektedir. Taze yumurtaları bir kabın içine koyarak tezgah üzerinde 8 hafta boyunca saklayabilirsiniz. Ketçap, sirke, mayonez, reçel ve yağları kiler bölümünde muhafaza edebilirsiniz.

3. Domatesleri asla buzdolabına koymayın hemen yumuşarlar, soğanlar da yumuşar, bal hemen katılaşır ve patatesler ise nişastasını bırakacaktır. Onun yerine serin ve karanlık bir yerde ayrı ayrı poşetlere bırakarak soğan ve patatesleri tezgahın alt bölümünde saklayabilirsiniz.

4. Dikdörtgen veya kare saklama kapları (yuvarlak olanlar yer israfı yapacaktır) sizin için ideal kullanımlardır. Mesela, sağlıklı atıştırmalıkları veya kahvaltılık için kullanılan krem peynir ve simit gibi gıdaları bu tarz kaplarda saklayabilirsiniz. Buzlukta ise dondurulmuş sebzeleri rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

5. Buzdolabı raflarına plastik örtülerden sermeniz temizlik açısından kolaylık sağlayacaktır.

6. Dolabın alt raflarına kırmızı et ve deniz ürünlerini koyabilirsiniz, bu şekilde çok fazla damlama yapmayacaklardır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.