“Amerika’yı sert ve uzun bir kış bekliyor”

“Amerika’yı sert ve uzun bir kış bekliyor”

Yıllık hava tahminleri üzerine yayın yapan ‘Farmers Almanac’ dergisinin son sayısındaki rapora göre kış mevsiminin ABD’de yine uzun ve sert geçmesi bekleniyor.

200 yıllık derginin 25 Ağustos tarihinde yayınladığı raporda bu kış ülkenin üçte ikisinde normalin altında sıcaklıklar görüleceği iddia edildi.

Soğuktan en çok etkilenecek yerler ülkenin Kuzey bölgesiyle Büyük Göller bölgesi olacak.

Farmers Almanac dergisinin hava tahmin raporunun yayınlanmasından sonra meteroloji uzmanları harakete geçti. Maryland eyaletindeki College Park Ulusal Deniz ve Atmosfer İdaresi (NOAA) hava tahmin merkezinde görevli Meteroloji Uzmanı Anthony Artusa, derginin yayınladığı raporun hatalı olabileceğini savundu. Artusa, meteroloji uzmanlarının hesaplarına göre bu kışın Almanac dergisinde belirtildiği gibi rekor seviyede soğuk geçmeyeceğini ifade etti. Meteroloji Uzmanı Artusa, derginin gerçek zamanlı verilere göre değil, çoğunlukla tarihsel verilere göre tahmin yürüttüğünü kaydetti.

NOAA kış hava durumu tahminlerini yaparken ‘Kuzey Atlantik Dalgalanması’ olarak adlandırılan ısı ve yağış göstergesinden yararlanıyor. NOAA’ya göre ancak bu gösterge üç dört hafta öncesinden tahmin edilebiliyor. Hava raporlarının aylar öncesinden tahmin edilmesi teknik olarak mümkün değil. Bu nedenle Artusa, Almanac’ta yayınlanan tahminlerin doğruluk payının yanında hatalı olabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerektiğine dikkat çekti.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.