Amerikalı Türkler Filipinler için seferber oldu

Amerikalı Türkler Filipinler için seferber oldu

Amerikalı Türkler tarafından kurulan yardım kuruluşu Hizmet Relief, Haiyan tayfunundan etkilenen Filipinler halkı için Kimse Yok Mu Derneği’yle ortaklaşa yardım kampanyası başlattı. Ülke genelinde harekete geçen Türkler kampanya için seferber oldu.

New York’ta yaşayan Hasan Fatih Topdemir, kampanyadan haberdar olduktan sonra katkı sağlamak amacıyla öğrencisi olduğu Monroe Üniversitesi’nde bir program düzenlemeye karar verdiğini söyledi. Topdemir, başkanı olduğu Uluslararası Ekonomi ve Finans Kulübü aracılığıyla pazartesi günü üniversitede Filipinler için yardım toplayacak. Wisconsin eyaleti ve çevresinde hizmet veren Türk-Amerikan Toplumu Derneği ise geliri Filipinler’e bağışlanmak üzere bir ‘kahve gecesi’ düzenliyor.

Güney eyaletlerinde faaliyet gösteren yardım kuruluşu Raindrop Vakfı da 7 eyalette 15 şubesiyle bir Aşure Festivali düzenliyor. Festival gelirinin tamamı tayfundan zarar gören Filipinlilere gönderilecek. Kampanyaya destek veren bir diğer kurum ise Alabama’da bulunan İstanbul Kültür Merkezi. Alabama’da 70 ülkenin katılımıyla düzenlenen ve 30 binden fazla ziyaretçi alan Mobil Uluslarası Kültür Festivali’ne katılacak olan kültür merkezi, gelirinin yarısını bağışlayacağını açıkladı.

Kampanyaya katkıda bulunmak isteyenler www.hizmetrelief.org/donation adresinden bağış yapabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.