Amerika’da sıcaklar son 12 ayda yüzyılın rekorunu kırdı

Amerika’da sıcaklar son 12 ayda yüzyılın rekorunu kırdı

Amerika’da sıcaklar geçtiğimiz son 12 ayda rekorlar kırdı. Ulusal İklim Veri Merkezi’nin (National Climatic Data Center-NOAA) son 12 aylık sıcaklık raporu Amerika’da 1895 yılından bu zamana kadar en sıcak yılın yaşandığını belirledi.

Rapora göre 2011 haziranı ile 2012’nin aynı ayı içinde geçen bir yıllık sıcaklık ortalaması 56 (yaklaşık 13 derece) fahrenheit olarak hesap edildi. Rapor, bu sıcaklığın 1895 yılından bu zamana kadar normal ortalama sıcaklıktan  3.2 fahrenheit daha yüksek olduğu belirtildi.

Yine rapor bu yılın ilk ayından haziran ayı sonuna kadar geçen zaman da Amerika en sıcak günlerini yaşandığı da ifade edildi. Sıcaklara pararlel olarak Amerika, geçtiğimiz 6 ay ortalaması yağış açısından da normalin altında bir yarı yılı geride bıraktı.

Sıcaklardan dolayı Amerika genelinde onlarca insan yaşamını yitirirken yine doğal yaşamda oldukça sıkıntılı ayı geride bıraktı. Sıcakların yol açtığı yangınlar Amerikan’ın ciğerini de yaktı. Sıcaklardan dolayı haziran ayı içinde 1.3 milyon hektar orman yandı. Yine haziran ayı içinde 170 farklı bölgede sıcaklık rekoru kırıldı. Yalnızca sıcaklık Kuzeybatı ile Güneybatı bölgelerinde mevsim normallerinde seyrederken ülkenin geri kalanı geçtiğimiz ay sıcaklardan bunaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.