Akan suyu izleyerek şelaleye tırmanmak – Amicalola Şelalesi

Akan suyu izleyerek şelaleye tırmanmak – Amicalola Şelalesi

Doğa güzelliklerine düşkünseniz ve Georgia eyaleti yakınlarındaysanız görülmesi gereken bir yerdir Amicalola Şelalesi.

Georgia eyaleti Dawsonville şehri sınırlarında bulunan bu şelalenin ismi geçmişte bu bölgede yaşayan Cherokee kızılderilileri tarafından verilmiş. Taklalar atarak devrilen su anlamına geliyor “Amicalola”. Şelalenin içinde bulunduğu park toplamda 335 km.

Amicalola şelalesi toplamdaki 222 metrelik boyuyla güneyde bulunan en uzun katmanlı şelale ve Georgia eyaletinin ” 7 harikasından biri” ünvanına sahip. Şelaleye ev sahipliği yapan parkın içinde yürüyüş parkurları, kamp merkezleri, uzun yürüyüş gerçekleştirenler için konaklama noktaları da bulunuyor.

Parkın girişinde bulunan çocuk parkı ve parkın her yerini dolaşan buz gibi akan suyu ile doğa meraklılarını cezbediyor. Hemen su kenarlarına kurulmuş piknik masaları ise sabah kahvaltısını kuş ve su sesiyle yapabilmek için ideal.IMG_2763IMG_2728

Parkta yapabileceğiniz en güzel şey ise şelalaye tırmanmak olacaktır. Giderken mutlaka çok rahat bir ayakkabı giyilmesi gereken şelaleye tırmanmak için 94 kat çıkmak gerekiyor merdivenlerden.

Şelalenin  serinliği yüzünüze vurararak çıkıyorsunuz merdivenleri. Manzara ise “değdi” dedirtecek cinsten. Geri dönüş için ise patikayı takip ederek muhteşem engin bir orman manzarasıyla iniyordunuz aşağıya.

IMG_2837

 

Parkta ayrıca doğa sporları meraklıları için dört ayrı yürüyüş patikası bulunuyor bunlardan biri parkta başlayan ve 13 km olan yürüyüş parkuru. Bu parkur sizi Georgia’ nın kuzeyindeki Springer Dağına kadar götürüyor. İkincisi 1.3 mill uzunluğunda West Ridge Trail, üçüncüsü ise 8.4 mil uzunluğunda Southern Terminus Approach Trail. En önemlisi ise toplamda 3400 km olan ve sizi Amerika’nın en kuzey eyaleti Main e kadar yürüyerek götüren Appalachian Trail. Özellikle yaz aylarında bunaltan sıcak havalarda güzel bir gün geçirilebilecek, ailece piknik. doğa sporu ya da kamp yapılabilecek bu doğa harikası görülmesi gereken yerler listesine alınmalı.IMG_2788

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.