Çocuk eğitiminin özü çocuğa davranış değil, irade kazandırmaktır

Çocuk eğitiminin özü çocuğa davranış değil, irade kazandırmaktır

Uzman Pedagog Adem Güneş, çocuk eğitiminin özünün; çocuğa davranış kazandırmak değil, irade kazandırmak olduğunu söyledi.

Ordu Özel Sahil Koleji Eğitim Koordinatörlüğü tarafından velilere yönelik düzenlenen ‘Okul Başarısında Ailenin Rolü’ konulu seminer, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda velinin katıldığı seminerde Uzman Pedagog Adem Güneş, çocukların yetiştirilmesinde ailelere düşen görevleri anlattı. Güneş, “Çocuk eğitiminin özü çocuğa davranış kazandırmak değil, irade kazandırmaktır. İrade de benliğin kendisini güven içinde hissetmesi ile yavaş yavaş oluşan bir olgudur.” dedi.

Güneş, birçok ebeveynin çocuklarını yetiştirmede doğru yöntemleri değil, kendi anne babalarından gördükleri ve yanlışları da barındıran yöntemleri kullandığına dikkat çekti. Bazen aşırı ilgisizlik, bazen de aşırı ilgi ile çocukların yeterli ve gerekli eğitimi alamadığını belirten Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İradenin oluşmasında duyarlılık eğitimi büyük önem taşımaktadır. Duyarlılık güven duygusu, aidiyet hissi ve zihinsel eğitim ile ruha hitap etmektir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.