Afrika’nın 2+1 müstakil köy evleri

Afrika’nın 2+1 müstakil köy evleri

Dünyanın en fakir 3 ülkesinden biri olan Orta Afrika Cumhuriyeti’nde insanların birçoğu, içinde hiçbir eşyanın bulunmadığı evlerde yaşıyor. Kasaba ve köylerdeki çocukların büyük bir kısmının ise sıtma hastalığı sebebiyle karınlarının şiş olduğu göze çarpıyor.

Başkent Bangui’ye 15 kilometre uzaklıktaki bir kasabada bulunan bu ev, ülkedeki insanların nasıl şartlarda yaşadığını gözler önüne seriyor. Dört küçük bölümden meydana gelen evin bir odasında, tahta üzerine konulmuş eski bir sünger yatak ve bunun hemen yanında tencereler bulunuyor.

Diğer bir odada süngeri dahi olmayan tahta bir yatak, bu yatağın üstündeki eski posterler ve dolap olmadığı için açıkta bulunan kıyafetler dikkat çekiyor. Evin en büyük odasında da okul çantası ve eski ayakkabılar dışında hiçbir şey bulunmuyor. Girişteki salonda ise taş ocak ve üzerindeki eski tencereler fakirliğin boyutunu gözler önüne seriyor.

Öte yandan kasaba ve köylerde yaşayan birçok çocuğun, sıtma hastalığı sebebiyle karınlarının şiş olduğu görülüyor. Bölge sakinleri; birçok küçük çocuğun yılan sokması sebebiyle hayatını kaybettiğini ifade ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.