ABD’nin Balyoz’u çifte cinayetle ortaya çıktı

ABD’nin Balyoz’u çifte cinayetle ortaya çıktı

Amerikan ordusunda görevli dört askerin Obama hükümetini devirmek amacıyla bir darbe planı hazırladığı ortaya çıktı. Georgia eyaletinde görev yapan askerlerin, Barack Obama’ya bir suikast düzenleyerek hükümeti yıkmak istediği belirlendi.

Darbe planı, geçtiğimiz yıl aralık ayında dört askerin eski asker Michael Roark ve kız arkadaşı Tiffany York’u öldürmek suçundan tutuklanmasıyla açığa çıktı. Olayı araştıran savcılar, anarşist bir örgüt kuran askerlerin, Roark ve kız arkadaşı York’u darbe planlarını ortaya çıkaracakları korkusuyla öldürdüklerini iddia etti.

Soruşturmayı yürüten savcılardan Tom Durden, öldürme olayının arkasında darbe planı olduğunu bu nedenle cinayetin basit bir adli vaka olmadığını söyledi.

Cinayet zanlısı olarak göz altına alınan askerlerden Michael Burnett, mahkemede verdiği ifadede hükümetin değişmesi gerektiğini ve arkadaşlarıyla birlikte değişimi gerçekleştirebileceklerine inanarak harekete geçtiklerini söyledi. Olayı soruşturan savcılardan Isabel Pauley grubun tam olarak kaç kişi olduğunun araştırıldığını belirtti. Pauley, grubun liderliğini Isaac Aguigui isimli askerin yaptığını açıkladı. Askerlerin ayrıca görev yaptıkları Fort Stewart birliğini de ele geçirmek istediği öğrenildi. Konu ile ilgili askeri mahkeme de bir soruşturma başlattı. 628x471

Darbe planı ile ilgili gözaltına alınan Isaac Aguigui, Anthony Peden ve Christopher Salmon’un Washington ve Georgia eyaletlerinden şu ana kadar 18 tüfek ile çok sayıda silah ve çeşitli özellikte bombalar temin ettikleri ifade edildi.


Askerler, Georgia’nın güney doğusunda bulunan Fort Stewart 3. Piyade Tümeni’nde görev yapıyordu.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.