ABD’deki Türk okullarından Washington çıkarması

ABD’deki Türk okullarından Washington çıkarması

Türki-Amerikan Dernekleri Konseyi (CTAA), ABD’de bulunan Türk okulu öğrencilerini başkent Washington’da senatör ve milletvekilleriyle bir araya getirdi. Gençlerde sivil toplum bilinci uyandırmak sağlamak amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler ABD idari sistemi hakkında bilgi aldı. Geziye Pioneer Academy of Science, Putnam Academy ve Brooklyn Amity School ögrencilerinin yanı sıra Türki Liderlik Akademisi üyeleri de katıldı. Temsilciler Meclisi ve Senatosu’yu ziyaret eden 90 kişilik grup kongre çalışmalarını yerinde izleme ve oturumları takip etme imkanı buldu.

8a64ac96dbbacf7015badab5cf5bafe2

SİYASİLERDEN ÖĞRENCİLERE YAKIN İLGİ

New Jersey’de faaliyet gösteren Pioneer Academy öğrencileriyle bir araya gelen Senatör Cory Booker, Pioneer Academy’nin kendi eyaletinde faaliyet göstermesinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Booker, “Okulunuzun eğitimi hakkında büyük övgüler duydum. Bu okulda eğitim gördüğünüz için çok şanslısınız” diye konuştu. Milletvekilleri Bill Pascrell ve Chris Smith ile de görüşen Pioneer Academy öğrencileri milletvekillerinden Amerikan siyasetinin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Putnam Science Academy öğrencileri Connecticut eyaletini temsil eden Senator Chris Murphy ile görüşerek ödüllü Robotics projeleri hakkında bilgi verdi. “Amerika’nın, Putnam gibi bilgi üreten ve araştırma yapan okullara daha fazla ihtiyacı var” diyen Murphy, eyaletinde faaliyet gösteren okulun ülke çapındaki başarısının kendisini gururlandırdığını söyledi. 

Brooklyn Amity School öğrencileri ise gezi kapsamında Türk-Amerikan toplumunun önemli dostlarından milletvekili Yvette Clarke’la görüştü. Amity School’u birçok kez ziyaret ettiğini söyleyen Clarke  öğrencileri Washington da görmekten mutluluk duydugunu ifade etti.

Senatör ve milletvekilleriyle yapılan görüşmelerin ardından öğrenciler Türki-Amerikan Birligi (TAA) Başkanı Dr. Faruk Taban’la biraraya gelerek TAA’nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. CTAA Başkanı Furkan Koşar da grup üyelerine Türk nüfusunun Amerika’da daha etkili olabilmesi adına bu tür faaliyetlerin önemini anlattı. Koşar, ABD’deki Türk toplumunun doğru bir şekilde temsil edilebilmesi için benzer faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.