Amerika’da aile bütçesine nasıl katkıda bulunulur?

Amerika’da aile bütçesine nasıl katkıda bulunulur?

Amerika’da kimi zaman aile bütçesine katkıda bulunmak o kadar da zor değildir.

Amerika’da yaşıyorsanız ve aile bütçesine katkıda bulunmak istiyorsanız yapılabilecek birkaç öneri.
Mutfak işlerine meraklıysanız: Etrafınızdakiler yaptıklarınızın çok lezzetli olduğunu söylüyorsa. Yaşadığınız bölgedeki uluslararası yiyecek satan marketlerle konuşup ayak üzeri yenebilecek dilimlenmiş börek, kek, simit. poğaça, ev yapımı ekmek yapabilirsiniz. Aynı zamanda bir Instagram hesabı açıp davetler için siparişler aldığınızı daha geniş kitlelere duyurabilirsiniz.

Eğer Las Vegas, Los Angeles, New York, San Francisco şehirlerinde yaşıyorsanız, son zamanlarda oldukça popüler olmaya başlayan “Eat With ” ile turistlere mutfağınızı açabileceğiniz ve hiçte azımsanmayacak ölçüde para kazanabileceğiniz bir fırsat. Yapmanız gereken şey; uygun olduğunuz bir zamanı ve tarihi seçerek kabul edeceğiniz küçük gruba kişi başına isteyeceğiniz ücreti belirleyerek formu doldurmak.

Ticaret yeteneğiniz varsa: Amerika’nın hemen hemen her yerinde olan ikinci el mağazalardan, antikacılardan ucuza aldığınız ürünleri Craiglist, Ebay veya Amazon da satabilirsiniz.

Daha önce hiç bir ikinci el mağazasına gitmediyseniz en kısa zamanda yakınlarınızdaki bir Goodwill mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Kitapçılarda 15- 20-30 dolar olan çocuk kitaplarını buradan 77 cente ya da 1.5 dolara alabileceğinizi biliyor muydunuz? Aile bütçesine katkı sağlamak sadece bir şey alıp satmak değil, ucuza almak olduğunu da unutmayın. Oyuncak bölümünde ise 50-60 dolar değerindeki Legoları 3 dolara alma şansınız düşündüğünüzden çok yüksek. İkinci el mağazalarını sadece ikinci el ürünler satılan yerler olarak düşünmeyin. Mağazaların ellerinde kalan ürünlerini buraya bağışladıklarını ve etiketi üzerinde onlarca ürün bulabileceğinizden emin olun.

Amerikalılar genel itibariyle alışveriş yapmayı seven ve yılın bir kaç döneminde ( Christmas, sevgililer günü, doğum günleri vs) mutlaka hediye alıp veren bir toplum olarak evlerinde sürekli paketinden bile çıkmamış, etiketleri bile koparılmamış onlarca kıyafet, oyuncak vs eşyaları vardır. Ve bunları Amerikan kültürünün fosforlu da bir parçası olan “garaj satışlarıyla” (garage sale) ellerinden çıkarmaya çalışırlar.

Haftalık yerel gazetelerde ve bulunduğunuz şehrin Craigslist ilanlarını not alarak bütün mahallenin aynı gün yaptığı “Neighborhood sale” ya da insanların evlerindeki eşyaları evlerinin önüne çıkararak sattığı “garage sale” fırsatlarını değerlendirin.

Buralarda marka bir çantayı,elbiseyi,bisikleti, bebek eşyalarını yada mobilyayı piyasa değerinin çok çok altına alabilirsiniz. Hatta şanslı gününüzde iseniz karşınıza üzerinde “Turkey” yazan 22 ayar Antep işi altın bilekliği bir kaç dolara alabilirsiniz ya da kitaplar konusunda az çok bilgiye sahipseniz 50 cente aldığınız bir kitabı Amazon’da 80 dolara satabilirsiniz.

Unutmayın çoğu kez Amerikalıların bunlardan para kazanma derdi yoktur. Dertleri sadece bunları ellerinden çıkartmak ve evdeki kalabalığı azaltmaktır. Bu yüzden pazarlık yapmaktan çekinmeyin.

Eğer gördüğünüz ürünün değerini bilmiyorsanız, hemen akıllı telefonunuzdan Amazon fiyat aralığını öğrenip alıp almamaya karar verebilirsiniz.

Amerika’ ya yeni taşındınız ya da kısa süreliğine geldiniz ve bütçeniz kısıtlı ya da kısa süre kullanacağınız eşyalara servet harcamak istemiyorsanız, her ay yaklaşık 40 milyon insanın ziyaret ettiği  www.craigslist.com sayfasına girin ve oturduğunuz şehrin ismini tıklayın karşınıza çıkacak sayfayla bütün evinizi çok ucuza döşeyebilirsiniz.

Kullanmadığınız ya da bir vesile ile çok ucuza aldığınız eşyaları burada satabilirsiniz. Craigslistte satış yapanların en çok kazananlarının ilanlarını düzenli aralıklarla yenileyenler olduğunu da unutmayın.

Çocukları seviyorsanız: Ev bütçesine katkıda bulunmanın diğer bir yolu ise evinizde çalışan arkadaşlarınızın çocuklarına bakmak. Gurbette yaşayan çalışan anne babaların çocuklarını emanet edebilecekleri kendi dininden, kültüründen birisini bulmaları hem onlar hem de sizin için oldukça değerli.

Her gün uzun süre araba kullanıyorsanız: Amerika’da son zamanlarda Taksicilik sektörünü oldukça zor duruma sokmuş olan 2 sistem var ki çok emek ve zaman harcamadan iyi kazanç sağlayabilirsiniz. Bunlardan birisi Lyft diğeri ise Uber eğer her gün aracınızla uzun mesafe yol gidiyorsanız telefonunuza bu uygulamaları yüklemeniz yeterli giderken yol üzerinde taksiye ihtiyacı olan müşteri sisteme giriyor ve en yakın mesafedeki Uber ya da Lyft kullanıcısı ile buluşuyor. Saatine yaklaşık 35 dolar ya da daha fazla kazanabilirsiniz.

Öğretmeyi seviyorsanız: Eğer uzmanlık alanınız özel ders vermeye uygun bir alansa hazırlayacağınız el ilanlarını okullardaki ilan panolarına, yakınlardaki para atarak çamaşır yıkama hizmeti veren ” Laundry” noktalarına yapıştırmanız yeterli.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.