2012’de dünya sera gazı salımında rekor kırdı

2012’de dünya sera gazı salımında rekor kırdı

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) küresel iklim değişikliğinin ana nedeni olan sera gazının 2012 yılında rekor seviyeye çıktığını açıkladı.

 

Yıllık küresel iklim raporunu yayınlayan örgütün genel direktörü Michel Jarraud, ‘Kopenhag İklim Zirvesi’nde uzlaşılan küresel ısınmayı 2 dereceyle sınırlı tutma hedefinin tutturulmasının da zor olduğunu dile getirdi. Jarraud, hiç bir önlem alınmadığı halde küresel ısınmanın 2 dereceyi aşmasının yanı sıra su döngüsü, deniz seviyesi ve iklimsel olaylarda büyük değişimlerin meydana geleceği uyarısında bulundu:

 

Jarrud, “Karbondioksit çok stabil bir gaz, bu da atmosferdeki CO2 gazını yok edecek bir kimyasal elementin olmadığı anlamına geliyor. CO2 gazı çok uzun zaman atmosferde kalabiliyor. Belki 100 yıl belki daha fazla. O yüzden bugün aldığımız ya da almadığımız önlemlerin sonuçlarını uzun süre göreceğiz” diye konuştu.

 

İklim sisteminin atmosfer değil okyanuslar tarafından domine edildiğini aktaran Jarraud, karbondioksit gaz salınımının 2012’de bir önceki yıla oranla daha hızlı yayıldığını vurguladı.

190 ülkeden delegasyonlar gelecek hafta Varşova’da bir araya gelerek iklim değişikliğine ilişkin yol haritasını görüşecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.