Ve NFL tekrar Los Angeles’da

Ve NFL tekrar Los Angeles’da

Amerikan futbolunda 20 yılı aşkın zamandır profesyonel futbol takımına sahip olmayan Los Angeles tekrar NFL’e (National Futbol League) dönmeye hazırlanıyor.

Geçmiş dönemlerde bir çok milyonerin çabalarına, belediye başkanlarının çalışmalarına ve Hollywood desteğine rağmen NFL’den uzak kalan ülkenin en büyük ikinci şehri sonunda hedefine ulaştı.
Geçen Salı günü NFL kulüp sahiplerinin katıldığı toplantı sonucu yapılan oylama ile 21 yıl aradan sonra şehrin eski takımı Rams’in Los Angeles’a dönmesi kabul edildi.

Saint Louis’den ayrılacak olan Rams’in yanı sıra San Diego Chargers veya Oakland Raiders’den biri daha Los Angeles’a taşınacak. Chargers’a bir senelik süre verildi. Şayet Chargers bu fırsatı değerlendirmez veya vaz geçerse Raiders devreye girecek.

Rams; Los Angeles’ın ilk şampiyon olan takımı. Chargers da yine kurulum yeri Los Angeles olan bir takım. 2016 sezonundan itibaren Los Angeles’ı temsilen oynayacak olan Rams stadyumununu da Los Angeles’ın güneyindeki Inglewood bölgesinde eski araba yarış alanı olan Hollywood Park’a yapacak.

Stadyum NFL’in en büyük alana sahip stadyumu olacağı gibi cam çatısı ile adeta bir futbol sarayını andıracak. Stadyumun 2019’da açılması planlanıyor.
Maliyeti ise üç milyar dolar olarak belirlenmiş durumda. Stadyumun yapımında devletten yardım alınmayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.