Usain Bolt tarih yazdı

Usain Bolt tarih yazdı

Jamaikalı Usain Bolt, Rio Olimpiyat Oyunları atletizm erkekler 100 metre finalinde Amerikalı Justin Gatlin’i geçerek yarışı ilk sırada tamamladı.

Bu sonuçla Usain Bolt, olimpiyatlar tarihinde üst üste 3. kez 100 metre erkeklerde altın madalya kazanan tek sporcu olarak tarihe geçti.

29 yaşındaki atlet, finalde 100 metreyi 9.81 saniyede tamamlayıp 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatları’ndaki zaferini yenilemiş oldu.

Doping nedeniyle iki defa yarışlardan men edilen Gatlin de Bolt’un 0.08 saniye gerisinde kalarak gümüş madalya sahibi oldu.

BBC Sport’a konuşan Usain Bolt, “Daha hızlı olmayı bekliyordum ama kazandığım için mutluyum. Burada performans sergilemek için bulunuyorum. Ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım” dedi.

Bronz madalyanın sahibi de kendi rekorunu kırarak 100 metreyi 9.91 saniyede tamamlayan Kanadalı Andre de Grasse oldu. Kanadalı atleti, Bolt’un takım arkadaşı Jamaikalı Yohan Blake izledi.

Dünya rekortmeni Bolt, Şubat ayında yaptığı açıklamada, 2017 Dünya Şampiyonası’ndan sonra emekliye ayrılacağını duyurmuştu.

Yavaş çıkış yapan Bolt, 2004’te Atina’daki başarısını tekrarlamayı hedefleyen 34 yaşındaki Gatlin’i yarışın 60 metresinden sonra geride bırakarak liderliği ele geçirdi.

Bolt, bu sonuçla ayrıca olimpiyatlardaki yedinci altın madalyasını kazanmış oldu.

Yarıştan önce stadyum Bolt’u bir kahraman gibi karşıladı ve tribünlerden destek sloganları yükseldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.