Türkiye ve ABD Bayan Basketbol takımları yarın karşı karşıya geliyor

Türkiye ve ABD Bayan Basketbol takımları yarın karşı karşıya geliyor

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk iki maçından da galibiyetle ayrılan Türkiye A Milli Bayan Basketbol Takımı, A Grubu’ndaki üçüncü maçında yarın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile karşılaşacak.


Londra’da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları’nda ilk maçında Angola’yı 72 – 50 mağlup eden Potanın Perileri, ikinci karşılaşmasında da Çek Cumhuriyeti’ni 61 – 57’lik skorla geçerek grupta ikide iki yaptı. Bu galibiyetlerle grupta önemli bir avantaj elde eden Bayan Milli Basketbol Takımı, Olimpiyat Oyunları’ndaki üçüncü maçında 1 Ağustos Çarşamba günü doğu saati ile 17:15’te Olimpiyat Oyunları’na ‘son şampiyon’ apoletiyle katılan ABD ile karşılaşacak.


Gruptaki ilk maçında Hırvatistan’ı 81 – 56, ikinci karşılaşmasında ise Angola’yı 38 – 90’lık skorla geçen ABD Bayan Basketbol Takımı, 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004 ve 2008 yıllarında düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluğa ulaştı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde İstanbul’da düzenlenen özel turnuvada ABD’ye karşı bir hazırlık maçı yapan ay – yıldızlılar, bu mücadeleden 80 – 61’lik skorla mağlup ayrılmıştı.


Connecticut Üniversitesi’nden de tanınan 58 yaşındaki Luigi ‘Geno’ Auriemma’nın çalıştırdığı ABD Bayan Basketbol Milli Takımı’nın kadrosunda, ülkemizde de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de daha önce forma giymiş bir çok önemli yıldız isim bulunuyor.


Semione Augustus (Galatasaray Medical Park), Tamika Catchings (Galatasaray Medical Park), Tina Charles (Galatasaray Medical Park), Sylvia Fowles (Galatasaray Medical Park), Angel McCoughtry (Fenerbahçe), Diana Taurasi (Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park) ve yeni sezonda Kayseri Kaski forması giyecek olan Asjha Jones, yolu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne düşen yıldızlar arasında yer alıyor.


ÖNEMLİ YILDIZLAR


ABD Bayan Basketbol Milli Takımı’nın oyun kurucu pozisyonunda Seattle Storm forması giyen 32 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu Sue Bird bulunuyor.

Bu yıl Seattle Storm forması altında 18 karşılaşmada 33 dakika süre alan Connecticut’ın eski yıldız oyun kurucusu, 13.3 sayı – 3.4 ribaund – 5.5 asist rakamları elde etmişti. Bird, 5 kez WNBA’de All – Star seçilme başarısı da göstermişti. ABD Basketbol Milli Takımı’nda Sue Bird’ün yanı sıra 29 yaşındaki Lindsay Whalen, oyun kurucu pozisyonundaki performansıyla dikkat çekiyor.


Son olarak ülkemizde Galatasaray Medical Park forması ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ter döken Diana Taurasi, ABD Kadın Basketbol Milli Takımı’nın en önemli kozları arasında. Yaz döneminde Phoenix Mercury’e dönen ancak iki maçta oynayabilen yıldız oyuncu, daha sonra sakatlığı nedeniyle bir süre tedavi görmüştü. Yeniden parkelerdeki yerini almaya başlayan Taurasi, ABD’nin de özellikle dış hücumlarına yaptığı katkı ile dikkat çekiyor. Dört kez All – Star seçilen Taurasi, WNBA kariyerinde 263 karşılaşmada oynamış ve 20.7 sayı – 4.3 ribaund- 4.0 asist rakamları elde etmişti.


ABD Basketbol Milli Takımı’nın forvet pozisyonundaki bir diğer etkili ismi olan Angel McCoghtry, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe forması giyiyor. TKBL’de sezonun tamamlanmasıyla birlikte ülkesine dönen ve McCoughtry, dizindeki sakatlık sorunu nedeniyle Atlanta Dream’in son dört maçında forma giyememiş, ancak Milli Takım’da tedavisi tamamlayarak sağlığına kavuşmuştu. 27 yaşındaki McCoughtry, dört sezon formasını giydiği Atlanta Dream’de 114 maçta oynarken, 18.9 sayı- 4.6 ribaund- 2.6 asist- 2.2 top çalma gibi önemli rakamlar elde etmişti.


Forvet ve guard pozisyonlarında bir ok önemli alternatifi olan ABD Bayan Basketbol Milli Takımı’nda, Swin Cash, Tamika Catchings, Asjha Jones, Maya Moore ve Semione Augustus’un yanı sıra, hemen hemen her pozisyonda takıma katkı yapabilen Candace Parker, kadronun diğer yıldız isimleri arasında.


Guard ve forvet pozisyonlarında bir çok alternatife sahip olan ABD Basketbol Milli Takımı’nın boyalı alanında da önemli yıldızlar bulunuyor. LA Sparks’ın yıldız oyuncusu Candace Parker, bir çok pozisyonda oynayabildiği gibi Luigi ‘Geno’ Auriemma tarafından maç içerisinde uzun forvet olarak da süre alıyor. ABD’nin pota altındaki diğer iki etkili ismi ise ülkemizde Galatasaray Medical Park forması altında da izlediğimiz Sylvia Fowles ile Tina Charles olarak göze çarpıyor.


CANDACE PARKER LONDRA’DA PARLADI


ABD’de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda şu ana kadar oynanan iki maçta Candace Parker, 12.5 sayı ve 12.5 ribaund ile her iki kategoride de takımın lideri olurken, Angel McCoughtry 11.5, Tina Charles 10.0 Lindsay Whalen da 9.0 sayı ortalamaları ile oynuyor. Amerika’da asist kategorisinde ise 5.0 ortalama ile Sue Bird başı çekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.