Sörf şampiyonu köpek balığına yem oluyordu

Sörf şampiyonu köpek balığına yem oluyordu

Üç kez Dünya sörf şampiyonu olan Avustralyalı Mick Fanning, Güney Afrika’da canlı yayında beyaz köpek balığına yem oluyordu.

Dünya Sörf Ligi’nin (WSL) açıklamasında, Funning’in dev balığa bir kaç yumruk atarak canını kurtardığı belirtildi.

Fanning’in daha sörf tahtasına bile çıkmadan bir anda arkasından yaklaşan köpekbalığı ile boğuştuğu dehşet anlarının görüntüsü canlı yayında tüm dünyaya yayıldı.

2015 Samsung Galaxy Dünya Sörf Şampiyonası Turu’nun 6. durağı ‘J-Bay Açık’ sörf yarışmasının finalisti Fanning’in yara almadan kurtulduğu saldırıda büyük bir şok yaşadı. Olayın yaşandığı Kwa-Zulu Natal eyaleti Köpek Balığı Kurulu Başkanı Geremy Cliff şöyle konuştu:

“Dev balığın Fanning’e neden saldırdığını bilmemizin imkânı yok. Köpekbalığı o anda belki de av modundaydı. Sörf tahtasını yem sanmış olabilir. Lezzetsiz olduğunu anlayınca gitmiştir. Sörfçünün sağ kurtulması bir mucize.”

Fanning ve diğer finalist Julian Wilsonfrom, köpek balığı saldırısının ardından tekrar okyanusa girmek istemedi. WSL turnuvanın durdurulmasına ve ödülün 2 sporcu arasında eşit paylaştırılmasına karar verdi.

Dünyada en sık köpek balığı saldırısı gerçekleşen Güney Afrika sahillerinde bu yıl bir sörfçü, bacağını dev balığa kaptırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.