Oyuncularını döven Koç’un görüntüleri basına sızınca işinden kovuldu

Oyuncularını döven Koç’un görüntüleri basına sızınca işinden kovuldu

Görüntülerinin dün TV kanallarına düşmesi üzerine şimşekleri üzerine toplayan Rutgers Üniversitesi basketbol takımı koçu Mike Rice’nin görevinden kovulduğu açıklandı. Görüntülerde koç Rice oyuncularına ağza alınmayacak küfürler edip, zaman zaman da kaba güce başvurduğu görülüyor.


Amerika’nın en iyi ünüversiteleri arasında yer alan Rutgers Üniversitesi’nin basketbol takımının koçu Rice’nin oyuncularına karşı küfür ve kaba güçe başvurduğu görüntülerinin  basına düşmesi okul yönetimini de nihayet harekete geçirdi. İlk defa dün spor kanalı ESPN’de yayınlanan görüntülerin aslında okul yönetimine kasım ayında iletildiği de belirlendi. Ancak okul yönetimi Rice ile ilgili ağır yaptırım kararını ancak görüntülerin ülke genelinde basına düşmesiyle alabildi.


Koç Rice ile ilgili Rutgers Üniversitesi Beden Eğitimi Direktörü Tim Pernetti yaptığı yazılı açıklamada; ‘‘Rice’nin rehabilitasyon gerektiren davranışlarından dolayı sorumlu değilim’’ diye konuştu.


Aralık ayında konunun yönetim tarafından tartışıldığı ve koç Rice’nin davranışlarının rehabilete edilebileceğine inandığını aktaran Pernetti, ‘‘Ama yanılmışım’’ dedi.


New Jersey Valisi Chirs Christie de video görüntülerini izledikten sonra sözcüsü ile koç Rice’nin işten atılmasını istediğini duyurmuştu. Vali Christie ile birlikte eyalet Kongresi’nden birçok milletvekili ve senatör de koç Rice’nin işten kovulmasını istedi. Rutgers Üniversitesi devlete bağlı olduğundan eyalet yönetiminin üniversite üzerinde bazı hakları bulunuyor.


rice3s-3-web

İlk defa ESPN televizyon kanalı tarafından yayınlayan 40 dakikalık görüntülerde koç Rice’nin oyuncularına önce bağırdığı görülüyor. Daha sonra sinirini alamayan Rice, çocuklara ağza alınmayacak küfürler savuruyor. Rice’yi küfür de kesmeyince oyuncularının üzerine top fırlatıp tekme attığı görülüyor.


Rutgers Üniversitesi basketbol takımı ile NBA eski oyuncularından Eric Murdock’un ESPN’e verdiği görüntüler ülkede büyük tepkiye yol açtı. Basının görüntüleri birinci haber olarak verdiği olay ile ilgili Murdock’un elindeki kaseti geçtiğimiz kasım ayında Pernetti’ye ilettiği de öğrenildi. Direktör Pernetti ise görüntüleri izledikten sonra Rice’yi 3 maçtan men edip 50 bin dolar da ceza verdiği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.