NFL’de finalin adı belli oldu

NFL’de finalin adı belli oldu

Amerika’nın yıllardır en çok izlenen etkinliği olan Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) finali yani Super Bowl’un kimler arasında oynanacağı belli oldu.

New England Patriots’u 20’ye 18 yenen Denver Broncos, ile Arizona Cardinals’i 49’a 15 yenen Carolina Panthers finalde karşı karşıya gelecek.

İki oyun kurucu’nun (QB) maçı olarak nitelendirilen Denver Broncos ile New England Patriots arasındaki maçta daha az hata yapan ve takımının daha fazla sayı yapmasını sağlayan Peyton Manning günün kahramanı ilan edildi. Geçen seneki maç kayıpları ve kimi maçlarındaki hatalardan sonra dün oynanan maçta Manning’in çok da başarılı olması beklenmiyordu.

New England Patriots’ın oyun kurucusu Tom Brady’ın 4 pasının kesilmesi iki seferde topu rakip takıma kaptırması maça etki etti. Ayrıca son devrede Patriots’un touchdown’undan sonra ekstra sayı için yaptığı pas oyunu sonuçsuz kalınca Denver Broncos maçtan galip ayrıldı.

Öte yandan dün gece oynanan maçta uzun süre eleştirilere hedef olan Carolina Panthers oldukça farklı bir skorla galip gelerek finale adını yazdırdı.

Panthers’ın oyun kurucusu Cam Newton maç sonrası yaptığı açıklamada bunun kısa sürede gelen bir başarı olmadığını, uzun bir sürecin sonucu olduğunu belirtti.

Newton maçta kendi yaptığı sayılar ve verdiği pasların da gol olmasıyla geceye adını yazdıran kişi oldu.

Super Bowl 50, 7 Şubat günü San Francisco’da Levi’s Stadyumu’nda oynanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.