NBA’de rekorların kırıldığı tarihi gece

NBA’de rekorların kırıldığı tarihi gece

NBA’de dün akşam iki ayrı rekor kırıldı ve belki de basketbol tarihinin en ilginç gecesi yaşandı.

Yıllarca yenilmez armada olarak tanımlanan 1990’lı yılların Chicago Bulls takımının 1995 – 1996 sezonuna ait rekoru Golden States Warriors tarafından kırıldı.

Memphis Grizzlies karşısına lig tarihinin en iyi sezon rekoru için çıkan Warriors ligdeki 73. galibiyetini alarak Bulls’un rekorunu geride bıraktı. Bu rekorun ilginç yanlarından biri, rekor sahibi Chicago Bulls takımında yer alan Steve Kerr’in bu defa Warriors’ın koçu olarak yine rekorda payının bulunması.

125-104 biten maçta Stephen Curry attığı üç sayılık basketler ile bir sezonda 402 adet üç sayılık basket atarak rekor kırdı.

Gecenin bir diğer inanılmaz olayı ise ünlü basketbolcu Kobe Bryant’ın vedasıydı. Kariyerindeki son NBA maçına çıkan Bryant Los Angeles Lakers forması ile Utah Jazz potasına tam 60 sayı bırakarak inanılmaz bir vedada bulundu.

Maç öncesi performansı tartışılan ve bahis şirketlerinin en fazla 25 sayı atacağını öngördüğü Kobe böylelikle her zaman sürprizlerle dolu bir oyuncu olduğunu göstererek basketbola, en azından oyunculuğa veda etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.