NBA’de forma giyen Türk sporcuların normal sezon performansları

NBA’de forma giyen Türk sporcuların normal sezon performansları


NBA’de normal sezon sona ererken, bu büyük ligde forma giyen Türk sporculardan bazıları başarılı bazıları da şanssız bir seneyi geride bıraktılar.
   
Bu sene yaşanan lokavt nedeniyle geç başlayan ve normal sezonu 66 maçla tamamlanan NBA’de forma giyen Hidayet Türkoğlu, Ömer Aşık ve Enes Kanter Play-Off’a kalan takımlarıyla birlikte hazırlıklara başlarken, sakatlıklardan dolayı şanssız bir sezonu geride bırakan Mehmet Okur ve Semih Erden’in yanı sıra Play-Off dışında kalan Milwaukee Bucks’lı Ersan İlyasova için bu sene tamamlanmış oldu.

NBA’de Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, sezonun son bölümünde yaşamış olduğu sakatlık dışında maç kaçırmazken, oynadığı 53 karşılaşmada ortalama 31.2 dakika süre aldı. Gözünün altına aldığı darbeden dolayı takımdan bir süre uzak kalan Türkoğlu, normal sezonun son maçında ise kadrodaki yerini alarak geri döndü. Bu sezon ortalama 10.9 sayı, 3.8 ribaund ve 4.4 asistlik bir katkı sağlayan milli oyuncu, 26 Aralık 2011 tarihindeki Houston Rockets karşılaşmasında 23 sayı bularak sezonun en yüksek rakamına ulaşmıştı. Orlando Magic ise 37 galibiyet 29 mağlubiyetle Doğu Konferansı’nı 6. sırada bitirerek Play-Offlarda Indiana Pacers’la eşleşti.

Mehmet Okur ise şanssız bir sezonu geride bırakırken, lokavt öncesinde ülkemizde Türk Telekom forması giyen Milli oyuncu yeni takımı New Jersey Nets forması altında bu sezon 17 karşılaşmanın 14’ünde ilk beş başlayarak 7.6 sayı- 4.8 ribaund- 1.8 asist ortalamaları yakaladı. Sırtındaki ağrılardan dolayı uzun bir süre takımdan ayrı kalan Okur, takas yasağının bitmesine kısa bir süre kala Portland’a gönderildi.

New Jersey Nets ile gerçekleştirilen takas sonrasında Shelden Williams ve ilk tur draft hakkı karşılığında Portland Trail Blazers’a takas edilen Mehmet Okur, sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamamıştı. Bunun üzerine Portland Trail Blazers, atletik forvet JJ Hickson’ı kadrosuna dahil ederken, Milli oyuncumuzu da serbest bırakma kararı aldı.

Yıldızı parlayan isimlerden olan Ersan İlyasova ise özellikle sezonun son bölümünde göstermiş olduğu başarılı performansla göz doldurdu. Milwaukee Bucks’ta forma giydiği 60 maçın 41’ine ilk 5 başlayan İlyasova 27.6 dakikada 13.0 sayı, 8.8 ribaund ortalamaları yakalarken 20 de double-double’a imza attı. 7 Mart 2012 tarihinde Chicago Bulls’a karşı 32 sayı kaydeden Milli oyuncumuz 19 Şubat 2012’de de New Jersey Nets maçında 25 ribaund alarak bu sezon her iki kategoride de kariyer rekorlarını geliştirmiş oldu. New York Knicks’te oynayan Steve Novak’ın ardından %45’lik üçlük yüzdesiyle bu alanda ligin en iyi ikinci oyuncusu olan İlyasova’nın takımı son maçlarında istediği galibiyetleri alamayınca Doğu Konferansı’nda 8. sırayı Philadelphia 76ers’a kaptırarak Play-Offlara kalamadı.

San Antonio Spurs’le birlikte 50 galibiyet 16 mağlubiyet alarak ligin en iyi galibiyet yüzdesine sahip olan Chicago Bulls’ta forma giyen Ömer Aşık ise bu sezon da pota altını rakip takımın oyuncularına dar etmeyi bildi. Bu sezon hiç maç kaçırmayan ve ortalama 14.7 dakika süre alan Aşık, maç başına 3.1 sayı, 5.3 ribaund ve 1.0 blokluk bir katkı sağladı. 17 Ocak 2012’deki Phoneix Suns maçında 11 sayı kaydederek bu sezonki en yüksek rakamına ulaşan temsilcimiz, 18 Nisan ve 21 Ocak 2012 tarihlerindeki Charlotte Bobcats maçlarında ise 15’er ribaund alarak bu sezonki rekorunu elde etti.

Ayrıca oynadığı dakika başına aldığı toplam ribaundla ligde 3. sırada bulunan Aşık, hücum ribaundunda da 2. sırada yer aldı. Doğu Konferansı’nı ilk sırada tamamlayan Ömer Aşık’ın takımı Chicago Bulls ise Play-Off ilk turunda Philadelphia 76ers’la karşılaşacak.

Seneyi sakatlıklarla geçen bir diğer şanssız oyuncu Cleveland Cavaliers’lı Semih Erden ise sezon başında lokavt başlayana kadar Beşiktaş Milangaz forması giydi. Burada oynarken sağ el birinci parmağı kırılan Erden’i kötü şans, NBA’de de peşini bırakmadı. 12 Nisan 2012’de oynanan Indiana Pacers maçında ayak bileğinden sakatlanarak maçı yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Cavaliers formasıyla çıktığı 28 maçta 11.9 dakika süre alarak 3.5 sayı ve 2.6 ribaund ortalamaları tutturdu. 15 Şubat 2012 tarihindeki bir diğer Pacers maçında ise 18 sayıyla kariyer rekorunu kıran Semih Erden, yine aynı karşılaşmada 8 ribuand alarak sezonun en yüksek ribaund rakamına ulaşmıştı. Milli oyuncumuzun formasını giydiği Cavaliers da Doğu Konferansı’nda 66 maçta 21 galibiyet alarak Play-Off yarışı dışında kaldı.

NBA’de en üst sıradan draft edilen oyuncumuz olma unvanına sahip olan Enes Kanter ise çaylak sezonunda hiç maç kaçırmazken 13.2 dakika süre alarak 4.6 sayı ve 4.2 ribaund ortalamaları yakaladı. 48 dakikaya yayıldığında hücum ribaund ortalamasıyla 6. olan Kanter, toplam ribauntta da 8. sırada yer aldı. 18 Mart 2012 tarihinde oynanan Los Angeles Lakers maçında 17 sayı kaydeden Milli oyuncumuz bu maçta kariyer rekoruna da imza atarken, bir gün öncesinde oynanan Golden State Warriors maçında da 13 ribaundla bu kategorideki kariyer rekorunu elde etti. Batı Konferansı’nda Play-Offlara kalmak için mücadele eden Kanter ve Utah Jazz, sezonun son bölümünde arka arkaya aldığı galibiyetlerle Houston Rockets’ı geride bırakarak 36 galibiyet ve 30 mağlubiyetle 8. sıradan Play-Offlara kalmayı başardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.