NBA yıldızı şehitleri unutmadı, belaların defi için 1111 kurban kestirdi

NBA yıldızı şehitleri unutmadı, belaların defi için 1111 kurban kestirdi

NBA’de sergilediği başarılı performansla ülkemizi gururlandıran basketbolcu Enes Kanter, bayramda dünyanın farklı bölgelerine dağıtılmak üzere toplam 1,111 kurban kestirdi.

Oklahoma City Thunder ile tarihi bir kontrata imza atarak dikkatleri üstüne çeken genç pivot “Söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama edilen hizmetlerin bu röportajı okuyanların duasına ortak olması için açıklayayım. Bu sene üzerimizdeki tüm belaların defi için 1,111 kurban kestirdim.” dedi. Gurbette bayram yapmanın ‘hüzünlü’ olduğunu ifade eden milli oyuncu, bayramı Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yanında geçirmek istediğini belirtti.

enes kanter2 copyGurbette bir bayram daha. Gurbette bayram nasıl geçiyor, neler yapıyorsun?

Gurbet hüzün demek… Ben de her bayram olduğu gibi bu bayramı da can -ülkemden, vatanımdan ayrı geçirdiğim için hüzünlüyüm. Ancak insan bulunduğu yeri dostları icin severmiş. Ben de gurbette dostlarım ile mutlu oluyorum.

Kendi çapında daha küçük ama yoğun bir bayram geçiriyorum. Bayram namazı ile başlayan gün, dostlarla Türk Kültür Merkezi’nde görüşme ile devam ediyor. İkram üstüne ikram, hoş muhabbetler uzerine hoş muhabbetler. Bu sene Kurban’da antreman sezonum da olduğu için biraz da onunla yoğun geçiyor.

Özellikle bayramda olmak istediğin bir yer var mı?

Malumunuz Hocaefendi’yi çok seviyorum. Zaman zaman kendisini ziyaret imkanım da oluyor. Bu bayramda da onunla olabilmek isterdim.

Bayramda Kurban kesme şansın oluyor mu?

Oluyor ama küçüklüğümüzdeki gibi babamızın pazardan alıp geldiği kurbanı kesebildiğimiz bir bahçemiz yok. Bu biraz daha kültürel kısmı ama bundan daha önemlisi kurban işini bir ibadet için yapmak. O açıdan bir fark yok…. Yine aynı hazı alıyorsunuz, ve kesilen kurbanlar ile Allah’a yaklaşıyorsunuz. Bu sene özellikle ülkemizde yaşanan dertli ve hüzünlü süreç beni daha çok kurban kesmeye sevk etti. İçinden geçtiğimiz demokrasi imtihanı, katledilen hukuk ve yöntem usulsüzlüğü ve bunları takip eden, daha doğrusu hortlayan, terör beni çok üzdü. Gelen şehitlerimiz, hiç uğruna feda edilen vatan evlatlarımız, ülkemiz üzerine gelen belaları bir paratoner olarak çekmiştir duasıyla, üzüntümü bastırmaya çalışıyorum. Bu sene şehit olan her şehitimiz adına da, tüm dünyadaki İslam aleminin içinde olduğu sıkıntılar adına da, Suriye’de yaşanan insanlık dramı mağdurları niyetine de, tüm bunların bertarafı için kurbanlar kestirdim… Rabbim Kabul eder inşallah…

Kaç kurban kestirdin peki?

Söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama edilen hizmetlerin bu röportajı okuyanların duasına ortak olması için diyeyim: Bu sene tüm bu söylediğim belaların defi için 1,111 kadar kurban kestirdim. Bunların hepsini Amerika merkezli Embrace Relief ile Türkiye’deki kardeş kurumu Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne verdim. Allah kabul eder inşallah.

Kurban Bayramı’nda NBA’deki arkadaşların veya herhangi bir ortamda başından geçen ilginç bir olay var mı?

İki sene kadar önce takım koçumdan Afrika’da Kimse Yok Mu’nun düzenlediği kurban kampanyasına destek olmasını istemiştim. Sağolsun kırmadı beni. Ama kabul etmesine şaşırmadım da değil.

Bir de bu bayramda takımımdaki Afrikalı bir arkadaşıma bu sene onun memleketindeki ihtiyaç sahipleri için kurban gönderdiğimi söyleyince çok sevindi. Ardından ülkesini bu yaz ziyaret edeceğimi ve kendisini oradaki Türk okuluna götürmek istediğimi söyledim, kabul etti. Sanırım siz onların insanları için adım atınca, insanlar da sizin içim adım atıyor.

Bayram mesajı olarak sevenlerine neler söylemek istersin?

Rabbim inşallah İslam aleminin içinden geçtiği sert imtihanlarda hepimize doğru yolu gösterir. Bilmediklerimizi bize bildirir, yapamadığımız iyilikleri bizlere yaptırır inşallah. Memleketimize huzur ve barış gelsin istiyorum artık. Yaşanan demokrasi ve insan hakları katliamının durmasını, insanımızın hak ettigi gibi muamele edilmesini istiyorum. Bizlere düşen vazife Hakk’ı tutup hak ettigi yere koyabilmek icin çalışmaktır. Bu yönde çalışan herkesi bir kez daha alkışlıyor, dualarımda, değeri olmasa da, olduklarını bilmelerini istiyorum.

Son olarak Mina’da çıkan izdihamda hayatını kaybeden bütün insanlar için taziye dileklerimi iletmek istiyorum. Allah rahmet eylesin.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.