NBA ve FIBA’nın kampına Türkiye’den 3 yetenek katılacak

NBA ve FIBA’nın kampına Türkiye’den 3 yetenek katılacak

NBA ve FIBA, bu yıl ilk kez Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa kampı düzenleneceğini açıkladı. Kampa katılacak “dünyanın en yetenekli basketbolcuları” arasında Ömer Faruk Yurtseven, Oğuzhan Yarol ve Ömer Al da yer alıyor.

ABD Ulusal Basketbol Birliği (NBA) ve Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), bu yıl ilk kez Sınır Tanımayan Basketbol (BWB) Avrupa kampı düzenleneceğini açıkladı. 2-5 Haziran tarihlerinde İspanya’nın Gran Canaria adasında düzenlenecek kampa 25 Avrupa ülkesinden 50 basketbolcu katılacak. Basketbolcular arasında Gerald Henderson (Charlotte Hornets; ABD), Damjan Rudez (Indiana Pacers; Hırvatistan) ve Cody Zeller’in (Charlotte Hornets; ABD) yanı sıra NBA efsaneleri Jorge Garbajosa (İspanya), Vladimir Radmanovic (Sırbistan) ve Hanno Mottola (Finlandiya) ile WNBA efsanesi Amaya Valdemoro (İspanya) bulunuyor.Kampa katılacak “dünyanın en iyi basketbolcuları” arasında Ömer Faruk Yurtseven, Oğuzhan Yarol ve Ömer Al da yar alıyor.

Dan Burke (Indiana Pacers), Bryan Gates (New Orleans Pelicans), Walter McCarty (Boston Celtics) ve Jim Moran (Portland Trail Blazers), BWB 2015 Avrupa kamp koçları olarak görev alacaklar. Kamp direktörlüğünü Marin Sedlacek (Philadelphia 76ers), kampın atletizm antrenörlüğünü ise Jeff Tanaka (Chicago Bulls) yapacak.

NBA ve FIBA’nın birlikte düzenledikleri global basketbolu geliştirme ve sosyal yardım programı olan BWB’nin 15. yılı kapsamında yapılacak etkinlikler arasında Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde 12. kez,Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’da ise ilk kez kamp düzenlenmesi yer alıyor.

BWB AfrikaJohannesburg’da 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Latin Amerika ve Karayipler’in en iyi oyuncuları ise 13-16 Ağustos tarihleri arasında Santo Domingo’da toplanacak BWB Amerika kampına katılacaklar.

1998 doğumlu oyuncular için büyük şans

BWB kapsamında 1998 doğumlu dünyanın en iyi oyuncuları, NBA ve FIBA oyuncuları, efsaneleri ve koçlarından doğrudan eğitim almak ve kıtalarındaki en iyi basketbolculara karşı mücadele etmek gibi eşsiz bir fırsat yakalayacaklar.

Sahada kamp katılımcılarıyla birlikte çalışacak olan NBA ve FIBA oyuncu ve koçları aynı zamanda NBA Cares üzerinden geniş kapsamlı sosyal yardım programlarına da liderlik edecek. Bu çalışmaların odak noktasında eğitim, basketbol altyapısının geliştirilmesi ve toplumda kalıcı gelenekler oluşturularak sağlık ve refahın desteklenmesi yer alacak. BWB üzerinden yapılan etkinliklerle NBA Cares dünya genelinde çocuklar ve ailelerinin yaşaması, öğrenmesi ve oynaması için 66 proje yürüttü.

Kamp katılımcıları, 2002’den beri BWB’nin global partnerlerinden biri olan Nike’ın ayakkabı ve spor kıyafetlerini giyecekler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.