NBA Asbaşkanı, Hidayet Türkoğlu’nun yanında Enes Kanter’i övdü

NBA Asbaşkanı, Hidayet Türkoğlu’nun yanında Enes Kanter’i övdü

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Asbaşkanı Jesus Bueno, NBA Allstar oylamalarındaki tercihiyle eleştirilerin hedefi olan Hidayet Türkoğlu’nun yanında Enes Kanter’i övdü.

Bueno, “Enes Kanter NBA için çok kıymetli bir oyuncu ve NBA’deki performansı zaten ortada ama milli takımda ne yapacağı kendisinin, FIBA’nın ve milli takımının vereceği kararlar doğrultusundadır” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile NBA arasında Jr. NBA TBF Basketbol Ligi kurmak için işbirliği anlaşması imzalandı. Organizasyon, TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu ve NBA Asbaşkanları’ndan Jesus Bueno’nun Abdi İpekçi Arena’da düzenlediği basın toplantısıyla duyuruldu. Bueno, toplantıda Oklahoma City Thunder’da oynayan milli basketbolcu Enes Kanter’den övgüyle bahsetti.

Bueno, Enes Kanter ile ilgili sorulan soruya, “Enes Kanter NBA için çok kıymetli bir oyuncu ve NBA’deki performansı zaten ortada ama milli takımda ne yapacağı kendisinin, FIBA’nın ve milli takımının vereceği kararlar doğrultusundadır” cevabını verdi.

Enes Kanter ile ilgili sorulan sorunun ardından Hidayet Türkoğlu’nun yüz ifadesi ise dikkat çekti. Sorunun ardından, Türkoğlu’nun gülerek yüzünü kapattığı ve kızardığı gözlemlendi.

Bilindiği gibi, Enes Kanter Basketbol A Milli Takımı’nın aday kadrosuna çağrılmamış ve sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermişti. Kanter, NBA All Star yarışlarında aday gösterilmiş ancak eski NBA oyuncusu ve Basketbol Fedarasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, başarılı basketbolcuya oy vermemiş, aksine NBA’den eski arkadaşı olan Sırp basketbolcu Nikola Vucevic’e
“Help my boy @NikolaVucevic make the Allstar#NBAVote” tweetiyle destek istemişti.

Enes Kanter, Türkoğlu’nun bu paylaşımına
“Omer Asik #NBAVote, Ersan Ilyasova #NBAVote, Allah’a şükür Türküz, Türkü destekleriz. Milletimiz, Bayrağımız belli” diyerek tepki göstermişti.

TÜRKOĞLU: AMACIMIZ, BASKETBOLUN TÜRKİYE ÇAPINDA DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ SAĞLAMAK

TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu basın açıklamasında, amaçlarının basketbolun Türkiye çapında daha iyi yerlere gelmesini sağlamak olduğunu belirtti. Türkoğlu konuşmasında, “Burada bulunmamızın amacı biraz önce söylendiği gibi amacımız basketbolun Türkiye çapında daha iyi yerlere gelmesini sağlamak. Bu da sanırım en güzel 10-12 yaş aralarında okullarla yapabileceğimiz güzel organizasyonlarla Türk basketbolunun biraz daha ilgisini çekmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BUENO: HER ŞEY BİZİM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

NBA Asbaşkanları’ndan Jesus Bueno ise yaptığı açıklamada, amaçlarının dünyada basketbolun gelişmesi ve temellerinin güçlenmesi olduğunu belirtti. Bueno, konuşmasına şöyle devam etti:

“NBA olarak tüm dünyada basketbolun gelişmesi ve temellerinin güçlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Burada yaptığımız her şey bizim çocuklarımız için, çocuklara elbette basketbolla ilgili belli yetenekleri ve fundementalleri (basketbolun temel kuralı olan teknik ve stratejiler) öğretmek istiyoruz ama onunda daha ötesinde onlara aşılamak istediğimiz değerler var saygı, takım ruhu, sportmenlik, kazanmayı öğrenmek, kaybetmeyi öğrenmek ve yaptıkları işlerden keyif almalarını öğretmek.”

Organizasyonun daha pilot bir uygulama olduğunu belirten Bueno, “Düzenlediğimiz organizasyonun esas altında yatan teması ise bu değerleri ön plana çıkarmak. Şuanda bu sene başlayacağımız uygulamayı aslında pilot uygulama olarak düşünebilirsiniz. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde daha çok Türkiye çapında yayabilmek için TBF ile çalışmak” diye konuştu.

Öte yandan, NBA’in alt kuruluşlarından Jr. NBA’in gerçekleştirdiği organizasyonlarla 33 ülkede 6.5 milyondan fazla gence erişileceği ifade edildi. Türkiye’de, 30 okulun katılımıyla gerçekleşecek olan Jr. NBA TBF Basketbol organizasyonunun ilk olarak İstanbul’da gerçekleşeceği de belirtildi. Düzenlenen organizasyonda, orta okul düzeyindeki 10-12 yaş aralığındaki çocukların 30 NBA takımını temsil edeceği ve NBA takımlarının tişörtleriyle maçlara çıkacakları ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.